Nu kan Matador-fans købe rekvisitter fra TV-serien på auktion

Landets mange Matador-fans har nu mulighed for at sikre sig en rekvisit fra den ekstremt populære serie.

Matador-elskere vil med lethed kunne genkalde sig scenen. 

En næsten tom teatersal, Elisabeth Friis tager plads, kigger ned i sin håndtaske, lægger et program ned og i det hun vil lægge sin taske på en nærmeste stol, overraskes hun af Kresten Andersen-Skjern. 

- Jeg vil da gerne holde den for Dem, siger han charmerende til Frøken Friis, og øjeblikket bliver skelsættende for resten af den TV-serie, der har grebet danskerne i årtier. 

Programmet, der lægges ned i tasken, kommer nu på auktion hos Bruun Rasmussen i København, sammen med to andre effekter fra serien. 

- Det hører til sjældenhederne, at vi sætter rekvisitter fra film- og tv-verdenen på auktion, og vi er derfor glade for at kunne præsentere de tre klenodier fra Matador, siger Peter Broe, vurderingssagkyndig i antikviteter hos Bruun Rasmussen. 

- Med de tre udbudte dokumenter får man mulighed for at dykke ned i forskellige aspekter af tv-serien.

De tre udbudte emner vil formentlig få Matador-fans til at mindes og glædes over nogle af seriens ikoniske karakterer og scener. 

Fakta om Matador

Et af dokumenterne, man kan byde med på, er en invitation til et socialistisk møde med indledningen: ”Kammerater! Nu er Tiden inde til, med fornyede Kræfter, at gøre et stykke Arbejde, for den Socialistiske Idé, til at ruste os til Kamp, mod Udbytterne og Kapitalisterne (…)“.

Det andet dokument er et stykke brevpapir med logo for ”Omegnsbanken“, der drives af brødrene Kristen og Mads Andersen-Skjern, og som er konkurrent til den veletablerede Korsbæk Bank.

De tre udbudte emner vil formentlig få Matador-fans til at mindes og glædes over nogle af seriens ikoniske karakterer og scener.
De tre udbudte emner vil formentlig få Matador-fans til at mindes og glædes over nogle af seriens ikoniske karakterer og scener.
Foto: Bruun Rasmussen

Det tredje udbudte dokument viser sig i den omtalte scenen, hvor Elisabeth Friis og Kristen Andersen-Skjern møder hinanden for første gang til en koncert og indleder deres komplicerede forhold med et grineflip. Dokumentet er et program fra koncerten, der afholdes i Korsbæk Musikforening, og som kan ses i seriens fjerde afsnit ”Skyggetanten“.

Auktionen foregår online, og man kan byde med allerede nu på bruun-rasmussen.dk indtil den 26. april. Se de udbudte dokumenter her. 

Vurderingen lyder på 2.000-3.000 kr. Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

Plejehjemsklovn1

playCirkusklovne måtte ikke optræde. Så lejede de en lift og steg til vejrs

Roskilde Festival

Her kan du komme på festival trods corona-restriktioner

copenhagen historic grand prix

Trods aflysninger på stribe: Motorløb i København gennemfører historisk grandprix

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere