Ni personer anholdt: Omfattende politiaktion mod "hvide bude"

Ni personer fra bandemiljøet er anholdt og sigtet for salg af narkotika i Hovedstadsområdet

Københavns Politi har tirsdag anholdt otte mænd i alderen 17-22 år samt en kvinde på 19 år i en koordineret aktion. De er alle sigtet for salg og distribution af kokain.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Aktionen blev gennemført af Særlig Efterforskning Øst gennemførte i samarbejde med andre enheder i Københavns Politi. Ni adresser i tre forskellige politikredse på Sjælland blev ransaget i forbindelse med anholdelserne.

Udover Københavns Politikreds er der tale Midt- og Vestsjællands Politi samt Københavns Vestegns Politi.

- Anholdelsesaktionen forløb som planlagt, og vi er tilfredse med, at vi har ramt en bandegruppering, der har forsynet det storkøbenhavnske marked med hård narkotika, siger operativ leder i Særlig Efterforskning Øst, vicepolitiinspektør Torben Henriksen i pressemeddelelsen.

Narko på bestilling

Til TV 2 Lorry fortæller han, at politiet udmærket er klar over, hvilken bandegruppering de ni anholdte tilhører, men det er ikke noget, som man ønsker at røbe overfor pressen.

- Det er en politisk retning, vi har, for de her bandemedlemmer skal ikke have muligheden for at sidde og lave en scrapbog ed presseklip, siger Torben Henriksen til TV 2 Lorry.

Aktionen er kulminationen på en efterforskning rettet mod en københavnsk bandegruppering, der efter politiets opfattelse blandt andet har skaffet sig penge som såkaldte ”hvide bude”. Det vil sige, at de har solgt narkotika på bestilling til kunder i Hovedstadsområdet. 

- Vi har ikke konfiskeret noget, der er værd at tale om, men det var heller ikke forventet. I og med at det er "hvide bude", så er det ikke dem, der ligger inde med et stort lager, siger Torben Henriksen til TV 2 Lorry.

Seks af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag den 7. oktober klokken 09.30 i Retten på Frederiksberg med krav om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Retten i Roskilde

Bedrog svage og ældre for millioner: Mand fra Greve fængslet

Lucas Kragh Christiansen

Politiet efterlyser igen mistænkt med nyt foto fra efterforskningen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere