Naturbrand ved Hovedbanegården lammer togtrafikken

Der er udbrudt brand på banelegemet mellem Dybbølsbro station og Københavns Hovedbanegård. Tog med 50-60 passagerer tilbageholdt, indtil branden er slukket.

Opdatering 20.20
Togtrafikken er nu genoptaget. Det oplyser DSB på sin hjemmeside. - Frem til ved 21-tiden vil vi være nødt til at aflyse enkelte tog og køre med forsinkelser, lyder det. Det skyldes, at DSB nu skal have tog og personale på plads.

Der er mandag aften udbrudt brand på en banestrækning ved Københavns Hovedbanegård.

Derfor er togdriften på fjerntogsnettet helt indstillet, og S-tog kører med store forsinkelser.

- Vi har fået en anmeldelse om en brand kl. 17:48, så der rykkede vi ud, siger den vagthavende chef hos Københavns Politi, Martin Kajberg, til TV 2 Lorry.

- Det er en naturbrand, hvor det brænder imellem skinnerne. Vi har en formodning om, at det en eltavle, der er kortsluttet, men det er ikke endeligt fastlagt endnu, siger han.

Ifølge vagtchefen er der ikke fare for, at branden spreder sig, og der er heller ikke nogen, der er kommet til skade.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Naturbrand ved skinner 2022
Foto: www.presse-fotos.dk

- Lige nu er der 50-60 passagerer, som sidder i et tilbageholdt tog. De venter på, at brandvæsenet er færdige med at slukke branden. Men ilden er under kontrol, lyder det fra Martin Kajberg. 

Det er endnu uvist, hvor længe det vil påvirke togtrafikken.

- Vi har ikke noget kørestrøm i togene og holder derfor stille. Vi ved intet om tidshorisont, siger DSB’s pressevagt til TV 2 Lorry.

Fra Trafikinfo på DSB’s hjemmesiden: