Nægter at betale coronabøde - mener ikke skiltning var tydelig nok

Mandag skal Københavns Byret se på syv personers bøder for at overtræde opholdsforbuddet på Islands Brygge.

Islands Brygge i København. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

For første gang skal Københavns Byret mandag tage stilling til nogle af de bøder, der blev givet for at bryde opholdsforbuddet på Islands Brygge i København i foråret.

Det skriver Ritzau.

Syv personer, der ikke har ønsket at betale deres bøder, skal mandag i retten om bøderne for opholdsforbuddet, der var i området i en lille uge for at mindske spredning af coronavirus.

Bryder man forbuddet, står man som udgangspunkt til en bøde på 2500 kroner.

Læs også Mor fik bøde for at opholde sig på Islands Brygge: "Jeg bliver harm og ked af det"

Forbuddet på Islands Brygge varede til og med 1. maj. Det indebar, at man måtte gå gennem området, men ikke tage ophold. Politiet fortalte dog, at det var tilladt at stå stille, hvis man for eksempel skulle binde sine snørebånd eller vente på havnebussen.

Betjente bliver afhørt

I retten mandag får de tiltalte i bødesagerne mulighed for at fortælle deres syn på sagen. Her vil de blandt andet fremkomme med kritik af skiltningen i området, som de ikke mener, var tydelig nok.

Desuden vil de betjente, der var til stede på Bryggen, samt en betjent, der var med til at opsætte skiltene, blive afhørt.

- Nogle af de mennesker, som blev sigtet, fortalte til pressen, at de syntes, at skiltningen var utilstrækkelig, siger anklager Elizabeth Fabricius til Ritzau.

Læs også Politiet kritiseres for ”alt for blød” bødepolitik på støjplaget Islands Brygge

Er det for eksempel i orden, hvis man siger, at man ikke var bekendt med forbuddet?

- Det vil retten tage stilling til. Så det får vi se. Anklagemyndigheden har vurderet, at sigtelserne holder, siger hun.

03:23

Småbørnsfamilier får bøder: Jeg er decideret målløs, sur og chokeret, sagde Malene Sundberg Simonsen til TV 2 Lorry. Se hele indslaget her.

Luk video


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik