Københavnsk restaurantkonge gør klar til comeback - og har en vinoverraskelse i ærmet

Jesper Boelskifte som har stået bag den højtprofilerede restaurant Umami, samt MASH-restauranterne, åbnede torsdag ny restaurant.

Det er ikke alle, der åbner deres første restaurant som 26-årig, men det gjorde Jesper Boelskifte.

Han har altid været glad for god mad og vin, og har gennem de sidste to årtier stået bag nogle af de helt store restaurantsucceser herhjemme.

Hans restauranter er blevet besøgt af alt fra kødglade familier til kendisser og sågar kronprinsen.

Torsdag aften åbnede han sin nye restaurant med navnet Levi i Indre København.

En restaurant, der har været 20 år undervejs.

Det hele startede i Italien

Som ung boede Jesper Boelskifte i Italien, hvor han dyrkede sin glæde ved god mad og vin.

Selvom det er mere end to årtier siden, at han som ung nød livet i det sydlige Europa, så er oplevelserne fra dengang en stor del af hans nye restaurant.

- Det startede jo helt tilbage, da jeg som 19-årig boede i Italien og arbejdede med vin. Det var der, kærligheden til den italienske livsstil og gastronomi satte sig i mig, fortæller han.

Derfor vil køkkenet på restaurant Levi læne sig op ad det italienske køkken, og det glæder han sig over.

- Jeg har hele tiden haft et ønske om at vende lidt tilbage til det italienske. Det er et ønske om at få hænderne i maden og vinen igen, fortæller han. 

Direktørskoene byttes ud med løbesko

De sidste mange år har Jesper Boelskifte været tungt placeret i direktørstolen hos selskabet Copenhagen Concepts.

Et selskab han selv har stiftet, og som blandt andet står bag restaurantkæden MASH.

Men de mange år som direktør har været på bekostning af det, han holder allermest af. Nemlig hans kærlighed til den gode gæsteoplevelse, den gode mad og selvfølgelig den gode vin.

- Det er jo det der faglige drive, jeg har i mig, der giver mig lyst til at være på gulvet blandt kunderne. Jeg har jo savnet at lege med den faglighed i de her direktørår, siger Jesper Boelskifte og fortsætter:

- Nu skal direktørskoene skiftes ud med løbesko.

Vinen er samlet sammen over to årtier

Den nye restaurant Levi vil udover maden bugne af gode vinflasker.

Flasker som Jesper Boelskifte har samlet sammen gennem de sidste to årtier.

- Fordi Levi altid har været i baghovedet, som noget jeg en dag ville realisere, så har jeg hele tiden vidst, at jeg en dag skulle bruge en guldmenu, altså rent vinmæssigt, siger han.

Faktisk har Jesper set så meget frem til realiseringen af projekt Levi, at han har 'snydt' sine andre restauranter for nogle af de gode vinflasker, han over årene har fundet. 

- Jeg har løbende købt vin ind, som jeg har gemt i kælderen, til den dag Levi skulle realiseres. Flasker som kunne være brugt på Bistro Sommelier eller MASH, men som jeg har valgt at gemme. Derfor kan vi i dag åbne med en exceptionel vinmenu til gode priser, fortæller Jesper Boelskifte.

Vi har ikke til hensigt at konkurrere med Michelin restauranterne

Den nye restaurant er blevet til i et samarbejde mellem Jesper Boelskifte, Peter Trauboth og designeren Johannes Torpe.

Der er altså ikke kun kræset for de gastronomiske detaljer, men i lige så høj grad restaurantens indretning.

Men på trods af den detaljeorienterede tilgang, så lægger Jesper Boelskifte vægt på, at der skal være plads til liv og glade dage.

- Vi har ikke til hensigt at konkurrere med Michelinrestauranterne. Vi vil lave et levende sted med en livlig atmosfære og tilgængelige priser, men af høj kvalitet, fortæller Jesper Boelskifte.

Maden vil være inspireret af det italienske køkken men med et japansk twist.

Ønsker man at smage på maden og de nøje udvalgte vine, så kan man finde restauranten på Ny Østergade i Indre København.