Københavns madscene er den bedste i verden, mener internationale eksperter: "Det er sindssygt"

Den danske hovedstad er kåret som den bedste kulinariske destination i verden. Det er uvurderlig branding for København, mener overborgmesteren.

Nordens restauranthovedstad. 

Sådan beskrives København i en ny rapport fra den internationale restaurant-app World of Mouth. 

600 madeksperter, der tæller alt fra Tom Sietsema, Washington Posts mangeårige madkritiker, til Rasmus Kofoed, den danske kok bag michelinrestauranten Geranium, har kåret verdens ti bedste kulinariske destinationer. 

Og her er København kommet på en førsteplads - og slår dermed storbyer som London, New York, Tokyo og Paris. 

Top 10 kulinariske destinationer ifølge World of Mouth

  1. København

  2. London

  3. New York

  4. Tokyo

  5. Bangkok

  6. Paris

  7. Barcelona

  8. Dubai

  9. Berlin

  10. Stockholm

Kilde: World of Mouth

"Københavns madscene er en fusion af det traditionelle danske køkken og knivskarpe kulinariske teknikker," skriver World of Mouth i deres rapport:

"Byens kulinariske landskab blev formet af nogle få banebrydende restauranter i begyndelsen af 00'erne, såsom Noma og Geranium. I dag ser vi et utal af nye steder dukke op. De er ofte ledet af kokke og har en stærk, personlig identitet - alt fra specialiserede bagerier og street food til asiatisk fine dining og ofte krydret med dansk hygge".

(Artiklen fortsætter efter afstemningen.)

Spørg Os - Afstemning

_

Uvurderlig branding

Kåringen er gode nyheder for hovedstaden, mener overborgmester i Københavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen (S). 

Hun ønsker hele Københavns restaurationsscene et kæmpe tillykke.

- Det gør mig utroligt glad. Tænk sig, at København igen kommer på førstepladsen over byer som London, New York og Tokyo. Det er jo sindssygt. Det er vildt godt gået, siger overborgmesteren til TV 2 Kosmopol. 

Kåringen er med til at fremme København som rejsemål. Hovedstadens gastronomiske kunnen er nemlig "uvurderlig branding" af byen, mener hun - på samme måde, som da det københavnske køkken for nylig blev hyldet i ét væk i en populær amerikansk TV-serie

- Det viser, at "Copenhagen" er blevet en del af samtalen internationalt i forhold til gastronomi, siger Sophie Hæstorp Andersen. 

Top 10 restauranter i København ifølge World of Mouth

  1. Noma: "Banebrydende 'New Nordic'-gastronomi"

  2. Koan: "Elegant dansk-koreansk kogekunst"

  3. Geranium: "Raffineret, innovativ gastronomisk oplevelse"

  4. Alchemist: "Avant-garde, fordybende dining spectacle"

  5. Juno The Bakery: "Håndværksbageri med hypet bagværk"

  6. Goldfinch: "Moderne, kantonesisk-inspireret præstation"

  7. Mirabelle Spiseria: "Rustikt, italiensk bageri og eatery"

  8. Kødbyens Fiskebar: "Friskt, bæredygtigt skaldyrsfokus"

  9. Restaurant Lola: "Spændende, globalt inspirerede smage"

  10. Seks: "Chic, kreative kulinariske tilbud"

Kilde: World of Mouth

Håber på turistboom

Appen World of Mouth er skabt af finnerne Saku Tuominen, der er iværksætter, restauratør og forfatter, og Kenneth Nars, der er madanmelder, forfatter og mangeårigt medlem af akademiet, der står bag listen The World's 50 Best Restaurants

Med appen ønsker de at give brugerne så pålidelige restaurantanbefalinger som muligt. Det er netop derfor, at det er 600 eksperter, der anmelder restauranterne. 

I alt indeholder appen omkring 6300 restaurantanbefalinger fra hele verden, og appen har omkring 90.000 brugere. 

World of Mouth er et værktøj, som især turister benytter, påpeger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen. 

Hun håber, at den nye kåring vil tiltrække endnu flere gæster til hovedstadens restauranter, ligesom det forhåbentlig kan bidrage med at tiltrække arbejdskraft og investorer, der kan se potentialet i den københavnske gastronomiscene, fortæller hun. 

- Og så håber jeg, at det kan tiltrække flere unge til faget, siger hun. 

Sophie Hæstorp bor selv på Vesterbro og fortæller, at hendes eget foretrukne spisested er Kødbyens Fiskebar - som også bliver nævnt på World of Mouths top ti. 

- Der er noget omkring stemningen, den gode mad, der serveres, og den gode betjening. Og så er Bar'Vin også et sted, jeg kommer, når jeg har mulighed for det, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik