Justitsminister slæbes i samråd efter krisemøde om køreprøver

Manglen på køreprøver i hele landet og særligt i hovedstadsområdet fik Venstres transportordfører til at indkalde til krisemøde - nu kræver han handling.

Arkivfoto. Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, indkalder Justitsminister, Nick hækkerup (S), til samråd. 

Det sker efter, at Kristian Pihl Lorentzen har afholdt et krisemøde med samtlige kørelærer-foreninger om den store mangel på køreprøver, som længe plaget køreskoleelever over hele landet.

- Det første, vi har besluttet, er, at jeg indkalder justsministeren til hastesamråd, for at få svesken på disken. Så må han give et svar på, hvordan vi kommer ud af det her dødvande, for det er helt uholdbart, siger Kristian Pihl Lorentzen (V) til TV 2 Lorry.

Ifølge kørelærerforeningerne er det særligt København, der lige nu kæmper med manglende køreprøver og derfor lang ventetid.

01:04

Kort nyt

Luk video

Læs også Kørelærer kritiserer bilister - kan du svare rigtigt på disse trafik-spørgsmål?

Situationen skal kortlægges

På mødet kom transportordføren og kørelærerne frem til en plan.

- Vi vil forsøge at få kortlagt situationen ude i de forskellige politikredse. Hvor lang ventetid er der, og hvor lang opleves den ventetid, så vi får de reelle tal. Ud fra det vil kørelærerne skrive et fælles brev til justitsministeren og andre involverede parter, og selvfølgelig kræve en løsning hurtigst muligt, forklarer transportørdføreren.

Kristian Pihl Lorentzen har da også gjort sig tanker om, hvordan han mener, problemet bliver løst.

- Det er jo noget med at omfordele ressourcerne, lave en nødplan fra Rigspolitiets side, så vi kan få puklen væk, siger han.

Læs også Igen, igen, igen: Håbløs køreprøve-situation i Nordsjælland

Nu står vi sammen

Problemet er dog ikke enestående, og kørelærerforeningerne har længe kæmpet med det tilbagevendende problem. 

Alligevel er Bent Grue fra Dansk Kørelærer Union fortrøstningsfuld.

- Tidligere har vi kørelærerforeninger arbejdet hver for sig, men står vi sammen, så nu er der 1.800 kørelærer repræsenteret. Det må da kunne gøre en forskel, siger Bent Grue.

Læs også Kørelærer fra Hundested lamslået: Elever tvinges til køreprøve på FynTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik