Isbjørnefødsel fanget på kamera - men ungen er stadig i kritisk fase

Den ene af to hunisbjørne i Zoologisk Have København har født unger.

Her ses isbjørnemoderen for første gang snuse til sin lille unge. Foto: Københavns Zoo

Fredag eftermiddag fødte hunisbjørnen i Zoologisk Have i København. Her fangede et overvågningskamera den ene af to hunisbjørne føde to unger.

Det var dog ikke begge unger, der overlevede fødslen. Kun en er tilbage, men den viser tegn på at være sund og rask.

Læs også Zoo's isbjørneunge får nyt hjem - og kan snart opleves i undervandstunnel

Zoolog Mikkel Stelvig følger udviklingen i fødehulen tæt, og han glæder sig over, at det nu også er lykkedes at få unger af ZOOs anden isbjørnehun.

- Sidste år havde vi for første gang i mere end 20 år en isbjørnefødsel her i ZOO, da den nyankomne hun fødte en velskabt unge. Isbjørnehunnen, der netop har født, har været i ZOO siden 2005 og er gennem årene blev parret af to forskellige hanner - hidtil uden held, siger Mikkel Stelvig i en pressemeddelelse.

- Vi har også haft hende gennem flere dyrlægeundersøgelser i forsøg på at finde årsagen til, at hun tilsyneladende ikke kunne blive drægtig, og derfor er vi jo ekstra glade nu, hvor det alligevel er lykkedes hende at få en unge, uddyber han.

Se fødslen i her. Artiklen fortsætter under videoen.

00:31 Luk video

Kritisk fase

Mikkel Stelvig understreger dog, at selvom ungen trives, og den førstegangsfødende hunisbjørn udviser den helt rigtige adfærd, er de næste to til tre uger stadig en kritisk fase.

Læs også For første gang over 20 år: Isbjørneunger født i Zoo

- Vi ved, at mere end halvdelen af alle isbjørneunger ikke overlever de første 30 dage efter fødslen. Det er derfor helt afgørende, at vi sikrer mest mulig ro i og omkring fødehulen det næste stykke tid, afslutter Mikkel Stelvig.

Faren til den nyfødte isbjørneunge er ZOOs avlshan, der også er far til ZOOs isbjørneunge fra sidste år.

Hannen blev kort efter forårets parringer sendt til Aalborg Zoo, hvor han også netop er blevet far til et kuld isbjørneunger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik