”Intet menneske er cancer”: Hærværk mod moske overmalet og erstattet med bannere

Københavns Politi er til stede ved moskéen i Rovsingsgade i København ved fredagsbønnen, der torsdag blev udsat for hærværk.

Foto: Presse-fotos.dk

Det racistiske hærværk begået mod moskéen på Rovsingsgade i København er fredag blevet malet over. I stedet pryder bannere med blomster og hjerter og opbakning de skændede facader.

Torsdag havde ukendte gerningsmænd malet med sort graffiti med racistiske skældsord på to af moskéens mure.

Blandt andet var teksten ”Muslimer, islam = cancer” blevet malet på en facade. Fredag er graffitien blevet malet over, og i stedet optræder et banner med teksten ”Intet menneske er cancer”.

Læs også Moské udsat for hærværk- Det er noget forbandet svineri

Et andet banner forestiller blomster og citerer et stykke teksten fra John Lennons fredssang Imagine.

Fotos fra moskéen viser også, at Københavns Politi er til stede i fredagens bøn.

Til TV 2 Lorry oplyser Københavns Politi, at de fredag fortsat efterforsker hærværket, men at de på nuværende tidspunkt ikke har noget nyt at melde i sagen.

Københavns Politi er til stede ved moskéen fredag. Foto: Presse-fotos.dk

Politiets Efterretningstjeneste, PET, har tidligere været underrettet i sager, hvor der er blevet begået hærværk på religiøse samlingssteder, eksempelvis da en synagoge i 2002 blev påmalet teksten ”Israel terrorist”.

Pressevagten i PET siger til TV 2 Lorry, at de ikke kommenterer på igangværende sager, mens de hverken vil be- eller afkræfte, hvorvidt de bistår politiet i sagen.

Moskéen, der officielt hedder Hamad Bin Khalifa Civilisation Center, blev indviet i 2014.

Byggeriet til 150 millioner kroner blev finansieret af oliestaten Qatar. Moskéen er opkaldt efter den tidligere emir af Qatar Hamad Bin Khalifa.

Netop Qatars involvering i moskébyggeriet har været kilde til debat. Oliestaten, der har sponseret moskéer i flere lande, kritiseres blandt andet for at have ydet økonomisk støtte til den islamistiske bevægelse Det Muslimske Broderskab i Egypten og Tunesien og til parter i borgerkrigen i Syrien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik