Ingen smittede beboere på samtlige plejehjem i København

På plejehjemmene i København har der ikke været nogen smittede med coronavirus i to uger.

En glad borgmester kan konstatere, at der ikke har været smittede beboere på Københavns 44 plejehjem i længere tid. Foto: Sophia Juliane Lydolph - Ritzau Scanpix

Der er stor jubel i Københavns Kommune, efter at man nu kan konstatere, at der ikke er nogen smittede med corona blandt kommunens beboere på samtlige 44 plejehjem i hovedstaden.

Det er til trods for, at København gennem hele epidemien har haft Danmarks højeste smittetryk.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Læs også Flere smittet med coronavirus på plejehjem

Københavns mange plejehjem har været fri for smitte i to uger altså siden den 27. maj.

Det glæder sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF)

- Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at inddæmme coronavirussen på vores plejehjem, og vi har udnyttet alle muligheder for at teste løbende – også vores medarbejdere. Det har været afgørende for os i kampen mod den her sygdom. Men når det er sagt, så er det her også en epidemi, som går sin gang, og vi kan kun fortsætte med at gøre vores bedste, fortæller hun. 

Læs også Kritik af plejehjem for igen at lukke ned for besøg: ”Det er uacceptabelt”

Løftet pegefinger

Borgmesteren maner dog til forsigtighed og har også en konkret opfordring til sundhedsmyndighederne.

- Jeg sidder selvfølgelig hver dag og følger med i smittetallene, og det bekymrer mig, at det er nødvendigt for politiet at lave opholdsforbud flere steder i byen. Med weekendens demonstration mod racisme er risikoen for en opblusning af sygdommen blevet endnu mere aktuel. Derfor bør deltagerne til demonstrationen også være ekstra opmærksomme i de kommende dage, siger Sisse Marie Welling og fortsætter: 

Læs også Plejehjemsbeboere kan få faste besøgspersoner indendørs

- Nok har vi ingen smittede, men det ændrer ikke på, at de ældre københavnere på plejehjem stadig er meget udsatte. Derfor opfordrer jeg til, at sundhedsmyndighederne giver os en varsling, så snart de ser det mindste tegn på, at smittetrykket stiger.

Københavns Kommune har haft helt lukket for besøg fra pårørende på kommunens plejehjem, men nu åbnes der langsomt for besøg igen både ude og inde dog med myndighedernes retningslinjer for øje.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik