Flere tusinde så med, da kendt coverband spillede live-koncert på Facebook

I en tid med aflyste koncerter er der for de danske musikere ekstra langt ud til publikum. Flere forsøger sig derfor med live-koncerter på Facebook, hvilket Die Herren havde stor succes med.

"Vi er live nu!"

Forsanger Morten Malcher fra det københavnske coverband Die Herren startede sin velkomsttale til publikum lidt anderledes end normalt, inden han for alvor kunne byde velkommen som normalt:

"Velkommen derude alle sammen - er der nogle på linjen?"

I snart 30 år har bandet rejst land og rige rundt og optådt med sange fra den irske rockgruppe U2, men på grund af den nuværende situation med coronavirus er alle bandets koncerter blevet aflyst eller udskudt.

Derfor valgte de torsdag at afholde en ikke helt almindelig koncert: En live-koncert på Facebook.

- Vi er jo også - ligesom resten af verden - fanget i den her mærkelige situation. Så det gælder om at finde løsninger, mens det står på, siger Morten Malcher til TV 2 Lorry.

Kort inden koncerten gik i gang fik TV 2 Lorry lov til at besøge bandet i øvelokalet. Og selvom der til dagens koncert var stor afstand til publikum, var Die Herren stadig opmærksomme på at holde to meters afstand til hinanden samt at bruge rigeligt med håndsprit.

- Mange mennesker er ramt af forbuddet, som vi også er, så det er vigtigt at huske på, at man ikke er alene om det. Så vi synes, det er vigtigt at give noget til folk - og det er tanken med den her koncert.

Den største udfordring var dog selve den nye koncertform.

- Vi har jo aldrig prøvet den her slags før. Men det må jo bære eller briste - for vi har alt at vinde og intet at tabe, siger Morten Malcher - der også kendes som 'Mono' opkaldt efter U2's forsanger 'Bono', til TV 2 Lorry.

En stor succes

Men meget tyder dog på, at koncerten var en stor succes.

Omkring 2.500 mennesker har kommenteret på koncerten, der stadig kan ses selv her efter live-sendingen er overstået. Det foregår på linket her, som i skrivende stund har haft flere end 15.000 visninger.

Og til trods for, at den ikke økonomisk gav nogen form for indkomst til musikerne, fik den vist overfor bandets fans, at Die Herren stadig findes.

- Vi er her jo endnu. Vi er jo ikke døde - heldigvis. Så vi bliver ved selv i disse tider - selvom vores musik bedst egner sig til at komme ud og blive spillet foran et rigtigt publikum, siger Morten Malcher. 

Ikke de eneste

Torsdagens koncert med Die Herren fra et øvelokale i Valby bliver dog langt fra den eneste de kommende dage for de koncerthungrene hovedstadsborgere.

I samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke har kunstnerne Kira Skov og Ravi Kuma nu også planlagt intime hjemmekoncert, som alle kan nyde hjemme fra deres egen stue gennem Facebook.

Torsdag aften spillede Kira Skov, der blandt andet er kendt som frontfigur i rockgruppen Kira & The Kindred Spirits fra et sommerhus i Vejby.

Lørdag den 28/3 klokken 19.30-20.00 er det så Ravi Kuma, der slår sig løs med en live-koncert på Facebook.

Begge koncerter er støttekoncerter til fordel for børnene i Moria-lejren, der ligger på den græske ferie-ø Lesbos.

Selvom gruppemedlemmerne i Die Herren i årevis har levet af at spille musik, har flere af gruppemedlemmerne måtte melde sig ledige grundet coronakrisen.

Håbet er dog, at situationen i samfundet igen ændrer sig til det normale i løbet af den kommende tid, så de igen kan komme ud og optræde som normalt for de mange fans.

- Det vi laver, kræver den fysiske kontakt. Det kan vi kun undvære i nødstilfælde, men ikke i virkeligheden. Så vi glæder os til igen at komme ud og spille for folk en dag, siger Morten Malcher.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Nordvest(4)

playTusinder coronatestet i Københavns Nordvestkvarter

vaccine

Særligt sårbare i Region Sjælland får nu hjælp til at booke vaccinetid

testcenter danmark

Nu holder testcenter døgnåbent som det første i Danmark

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen: Der kommer ændringer i vaccineprogram

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere