FCK-spillere går ned i løn

Lønnedgangen er sket ud fra et ønske om at bidrage til klubbens bedste, siger anfører Carlos Zeca.

Den sportslige ledelse, trænerstab samt alle spillere i Superligatruppen hos FC København har valgt at gå 20 procent ned i løn i foreløbig de to kommende måneder.

Det bekræfter klubben på sin hjemmeside.

Tiltaget sker for at hjælpe klubben igennem coronakrisen, som har medført faldende indtægter. Beslutningen er taget i samråd med klubbens hovedaktionærer samt bestyrelsesformand Bo Rygaard.

- Vi sætter stor pris på, at spillerne og den sportslige ledelse i klubben har valgt det her skridt for at give klubben bedre og mere bæredygtige forudsætninger i en vanskelig periode. Det viser, at vi står sammen om at komme sikkert igennem en kritisk situation og stå stærkere på den anden side, siger Bo Rygaard i pressemeddelelsen.

Ifølge hovedaktionær Lars Seier Christensen er alle fodboldklubber og virksomheder i en periode med stor usikkerhed, og derfor giver det god mening at være mest muligt på forkant.

- Det her tiltag fra spillerne og den sportslige stabs side viser, at vi alle har det samme mål: At få FCK bedst muligt gennem den her tid, så vi kan kaste al energi ind i at jagte succes, når fodbolden igen ruller, siger Lars Seier Christensen.

I samme båd

Beslutningen er dog også truffet for at udvise solidaritet over for klubbens øvrige ansatte. Sådan lyder det fra den sportslige ledelse ved manager Ståle Solbakken og teknisk direktør, Johan Lange.

- Vi har en masse kolleger, der er hjemsendt lige nu og andre kolleger, der arbejder hårdt for at holde hjulene i gang under vanskelige forhold. Vores mål med lønnedgangen er at sikre, at FCK står stærkest muligt som organisation efter corona-krisen.

- Det er vores bidrag til at hjælpe alle i klubben bedst muligt og sende et signal om, at vi er i samme båd, og vi skal alle hjælpe klubben bedst muligt.

Fra spillernes side er lønnedgangen også sket ud fra et ønske om at bidrage til klubbens bedste.

- Vi ved, at der er en masse mennesker, der arbejder hårdt bag kulisserne hver dag for, at alt skal være bedst muligt for os spillere. Det er et privilegium at spille i en klub som FCK, hvor alt er lagt til rette for, at vi kan præstere. Vi kan ikke løse den her svære situation, men vi kan komme med vores bidrag til, at alle oplever, at vi står sammen i FCK – også når det er svært, siger klubben anfører Carlos Zeca.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronavirus grafik

playNyeste coronatal: Så mange er smittede, indlagt og døde med coronavirus i Danmark og din kommune

coronapics

Et år med corona: Her er billederne, du aldrig glemmer

Coronavaccine

OVERBLIK: Se, hvornår du kan få vaccinen

Anmærkning 2021-03-05 120805

playFremtidsforsker om tiden efter corona: Kram erstatter håndtryk

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere