FCK-fans planlægger stemningsløs protest mod Brøndby

I de første 30 minutter af FC Københavns derby mod Brøndby på mandag vil der ikke blive skabt stemning.

FC Københavns fans vil ikke skabe stemning eller lave tifoer i den første halve time af mandagens derby mod Brøndby i Superligaen. Det skriver klubbens fans fredag på Facebook.

Initiativet kommer, efter at Divisionsforeningen i februar forbød udebanetilskuere til kampene mellem FCK og Brøndby i mesterskabsspillet.

- Derfor kommer vi nu med en opfordring om fælles stemningsboykot i hele Parken under opvarmningen og af de første 30 minutter af kampen i det kommende derby, skriver fangruppen.

Initiativtagerne til protesten er FC København Fanclub, Sektion 12 Foreningen, Tifogruppen og Urban Crew.

Vil vise konsekvenserne af sanktioner

Protesten skal ifølge fansene udtrykke modstand mod kollektive sanktioner samt vise, hvilke konsekvenser sådanne forbud kan have for fremtidige derbykampe.

- Der vil i perioden ikke være nogen organiseret visuel eller vokal stemning fra tribunerne, og vi håber, at alle medfans vil støtte op om dette tiltag indtil kampens 30. minut, lyder det.

Divisionsforeningen indførte forbud om udebanefans til københavnerderbyerne efter en række episoder med uroligheder og ballade i efteråret.

- Vurderingen er, at det i øjeblikket ikke er muligt at udelukke hændelser som dem ved efterårets derby - i forbindelse med de tilsvarende kampe i foråret.

- Derfor har Divisionsforeningen besluttet, at der ikke kan være udebanefans ved de to kommende kampe, lød det fra Divisionsforeningen.

Beslutningen blev taget efter anmodning fra politiet i hovedstaden.

FCK's kamp mod Brøndby fløjtes i gang mandag klokken 16.

/ritzau/