Farvel til publikumsmagnet: "Vi kigger jo på en redningsmand"

På Statens Naturhistoriske Museum i København bliver store dinosaurfossiler pakket ned. Blandt dem er den 66 millioner år gamle publikumsmagnet, Tristan Otto.

Dinosaurerne er nu forhistorie på Statens Naturhistoriske Museum i København.

Den velbesøgte dinosaur-udstilling bliver nu pakket sammen, og senest var det den attraktive T-Rex Tristan Ottos tur ned i flyttekasserne.

- Det er en dag med blandede følelser. Det må man sige. Vi har været utroligt glade for at have Tristan her, og alle har bare taget Tristan til sig, så derfor betyder det også, vi er kede af det nu, hvor vi skal pakke ham ned, fortæller direktøren for Statens Naturhistoriske Museum, Peter Kjærgaard.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Publikumsmagneten Tristan Otto bliver pillet fra hinanden og pakket i trækasser.
Publikumsmagneten Tristan Otto bliver pillet fra hinanden og pakket i trækasser.
Foto: Kristian Koed Hansen - TV 2 Lorry

En redningsmand i coronatid

Trods coronatid har udstillingen været en af de mest populære i museets historie. Alene i de otte måneder museet havde åbent i 2021, besøgte omkring 280.000 mennesker de store velbevarede fossiler. Og det har med 66 millioner år gamle Tristan Otto i hovedrollen haft stor betydning for museet.

- T-Rexen har jo gjort alt forskel i hele verden. Det er der ikke nogen som helst tvivl om. Vi kigger jo på en redningsmand her, der kom ind i coronakrisen og har hjulpet os igennem, og det er vi utrolig taknemmelige for, forklarer Peter Kjærgaard

- Det har jo betydet, at vi har klaret os gennem coronakrisen med et overskud, fortsætter han.

Derfor var der også nerver på, da det 120 kilogram kranie skulle frigøres og sænkes med lænker ned i en stor trækasse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Peter Kjærgaard siger farvel til T.Rex kraniet.
Peter Kjærgaard siger farvel til T.Rex kraniet.
Foto: Kristian Koed Hansen - TV 2 Lorry

Nu går turen til Tyskland for den sjældne T-Rex-fossil, men på Statens Naturhistoriske Museum i København er der allerede lagt planer for en ny forhistorisk udstilling. Denne gang med neandertalere i hovedrollen.

- Nu bliver dinosaurerne pillet ned, og så er vi på samme tid ved at opbygge en ny spændende udstilling om neandertalere, som åbner her til foråret. Det glæder vi os rigtig meget til, fortæller Peter Kjærgaard.

Hvad undrer du dig over?