Farmaceut med opråb: "Kære jer, der er syge: Bliv væk fra apoteket"

Helen Christine Lohmann er farmaceut, og hun har en stor bøn til alle. Bliv væk fra apoteket, hvis du er syg.

Helen Christine Lohmann er farmaceut på et apotek. Hun fortæller, at hun og hendes kollegaer gentagende gange har oplevet, at folk er kommet ind på apoteket for at købe medicin, mens de har været tydeligt syge.

Næsten samme beretning  kommer fra Helle Jacobsgaard, der er sundhedsfaglig chefkonsulent hos Danmarks Apotekerforening.

Hun har beretninger om enkelte apoteker, at der har oplevet kunder, som ikke har respekteret at holde afstand, selvom de har været syge.

- Vi skal alle sammen gøre noget for ikke at smitte andre. Det er især vigtigt på apoteket, da det skal holde åbent. Vi er derfor afhængige af, at det ikke er for mange på apotekerne, der bliver syge, siger Helle Jacobsgaard til TV 2 Lorry.

Klar bøn fra apoteket 

I sidste uge blev det for meget for Helen Christine Lohmann, og hun valgte derfor at lave et opråb til sine medmennesker på sin private Facebookprofil. Opslaget er i skrivende stund blevet delt 14 tusinde gange og har 910 kommentar. 

I opråbet deler hun, hvordan hendes kollega havde ekspederet en kunde, der til sidst i betjeningen fortæller, at han er testet positiv for Covid-19 og efterfølgende siger: ”Jeg har jo ikke symptomer, så pyt med det.”

Det blev dråben for Helen Christine Lohmann. 

- Jeg blev så vred og ærgerlig på min kollegas vegne over, at der stadig er nogle, der ikke forstår alvoren i virussen, fortæller hun. 

Helen Christine Lohmann fortæller, at de ansatte hver dag er i dialog med 100-200 kunder, og hvis syge kunder tager på apoteket, hvor de hoster eller nyser, så kan smitten hurtigt sprede sig. 

Helen Christine Lohmann betjener hver dag kroniske syge, hvis immunforsvar er i bund. Hun fortæller derfor, hvor vigtigt det er, at rette sig efter sundhedsmyndighedernes regler.
Helen Christine Lohmann betjener hver dag kroniske syge, hvis immunforsvar er i bund. Hun fortæller derfor, hvor vigtigt det er, at rette sig efter sundhedsmyndighedernes regler.

Danmarks Apoteksforening er i daglig kontakt med apotekerne landet over, hvor de formidler gode råd videre fra andre apoteker. 

- Jeg kan kun opfordrer kraftigt til, at man ikke kommer ind på et apotek, hvis man er syg. Vi skal nok finde løsninger til, hvordan folk får deres medicin, siger Helle Jacobsgaard.

Føler sig glemt

Helen Christine Lohmann føler, at apotekerne en mærkelig blanding af en butik, der skal yde en service og en autoritet i et sundhedsvæsen.

Hun har tidligere erfaret, at hun får klager fra kunderne, hvis hun er bestemt overfor kunder, der for eksempel hamstrer medicin. For hun skal yde god service. 

- Det er hårdt, og jeg føler, at vi bliver glemt, når regeringen takker hospitaler, læger, sygeplejsker, plejepersonalet, detailhandel og polititet. Der er ikke nogle, der husker os, og vi er her rigtig meget, når vi står i front i vores butikker, fortæller Helen Christine Lohmann. 

 Det kan læses nedenfor, hvad Helen Christine Lohmann ønsker med sit opslag på Facebook.

Husk det nu 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

aggesen

Frederiksberg: 45.000 flasker vand indkøbt til kommunale institutioner

Frederiksberg Forsyning

Frederiksberg Forsyning: Sådan arbejder vi for at finde kilden til forurening

Brystkræft

playOp til 58 dages svartid: Coronaen har givet store forsinkelser på brystkræftscreeninger

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere