Efter skuddrab: Politi opretter visitationszoner i og rundt om København

Både Københavns- og Københavns Vestegns Politi opretter visitationszoner efter skuddrab torsdag og fredag.

Politikredsene i København og på Københavns Vestegn opretter i alt tre visitationszoner, efter skyderier med dødelig udgang torsdag og fredag.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry, mens Københavns Politi melder om tiltaget i en pressemeddelelse.

- Vi laver visitationszoner fra i aften på grænsen op til Københavns Politi. Det er en visitationszone, hvor vi har mulighed for at gå i lommerne på de mistænkelige personer, vi ser på vores vej, siger Mogens Lauridsen, politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, til TV 2 Lorry. 


Der er tale om en stor visitationszone, der går fra Rødovre i syd til og med Herlev i nord.

Københavns Politi opretter to visitationszoner. Den ene omfatter dele af Nørrebro og Nordvest, mens den anden oprettes omkring Tingbjerg og Husum.

visitationszoner i københavn og rødovre
Foto: Kenneth Ettrup Hansen/TV 2 Lorry

Det sker, efter skyderier i og omkring København både torsdag og fredag har kostet menneskeliv.

Torsdag døde en 27-årig mand, efter han blev ramt af skud på Nørrebro. Fredag blev tre personer ramt af skud på Islevbrovej i Rødovre, hvoraf den ene af afgået ved døden, mens de to andre er sårede.

I visitationszoner gælder særlige regler for politiets beføjelser. Blandt andet må betjente kropsvisitere og ransage biler uden nogen særlig mistanke, hvilket ellers normalt er et krav i retsplejeloven.

Det vil sige, at de normale lovregler sættes ud af kraft.

I København begrunder politidirektør Anne Tønnes de to visitationszoners placeringer med, at skudepisoden på Nørrebro har rod det i københavnske rocker- og bandemiljø, og at de involverede grupperinger skal holde til på dele af Nørrebro, i Tingbjerg og Husum.

- Vi vil ikke acceptere den utryghed, som bandernes gerninger fører med sig, og som led i indsatsen opretter vi nu to visitationszoner, som giver os mulighed for at kontrollere, at personer ikke færdes med våben i områderne, siger politidirektør Anne Tønnes i en pressemeddelelse.

Visitationszonerne er gældende fra fredag den 3. december 2021 klokken 18.00 til fredag den 17. december 2021 klokken 18.00.

Her gælder visitationszonerne: