Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

Der bliver stjerneregn i gastronomisk forstand over forlystelsesparken den kommende sommer.

Tivoli rummer flere forskellige spiseoplevelser, men det er ikke hver dag, at den gamle have kan byde inden for til gastronomi på Michelin niveau. 

Faktisk er det mere end ti år siden, at man har haft en restaurant med de eftertragtede stjerner.

Det sker dog igen til sommer, hvor Tivoli byder velkommen til Restaurant AOC fra København og KOKS fra Færøerne - begge med to stjerner i Michelin guiden.

De to spisesteder laver hver især pop-up-restaurant i Det japanske Tårn i løbet af sommeren 2021.

- Vi er stolte af at have indgået et partnerskab med to af de bedste og samtidig mest nytænkende restauranter i Norden, for vi ved, at gæster fra ind- og udland er parate til at rejse langt for at opleve det udsøgte måltid, siger Tivolis direktør, Susanne Mørch, i en pressemeddelelse fra Tivoli.

Der bliver tale om mere simple menuer end dem, man til normalt finder på de to restauranter, men til gengæld rammer de også et prisniveau, som vil være tilgængelig for en bredere gruppe af Tivoli-gæster.

Michelinguiden

Det bliver AOC, der først inviterer gæsterne inden for, når de starter den første juni og har åbent til midten af juli. Bag restauranten står den prisbelønnede sommelier Christian Aarø og topkokken Søren Selin. 

- Da vi blev præsenteret for ideen om at bringe de gode, unikke danske råvarer og den nordiske smag ind i Tivoli, kunne vi ikke sige nej, siger Christian Aarø i pressemeddelelsen.

Det er her i Det Japanske Tårn, at de to pop-up-restauranter vil holde til henover sommeren.
Det er her i Det Japanske Tårn, at de to pop-up-restauranter vil holde til henover sommeren.
Foto: Tivoli pressefoto

Mere ydmyg og billigere

Et af de hotteste steder for alverdens gastro-turister at rejse hen de seneste år har været Færøerne. 

Det skyldes én helt særlig restaurant ved navn KOKS. Om end den lille restaurant ligger fuldkommen isoleret i det rå, kuperede og frodige terræn på Færøerne, er det alligevel lykkedes inspektører fra Michelin guiden at finde dertil, og i 2019 fik restauranten sin anden stjerne i guiden.

Det er ikke mindst de mange traditionelle præserveringsmetoder, der giver det færøske køkken sit særpræg. Fisk, lam, hval og flere andre spændende råvarer fermenterer i den friske luft på Færøerne, og det giver dem en helt unik smag.

Og om end der ikke bliver tale om den fulde menu, som den serveres i restauranten på Færøerne, bliver der rig mulighed for at få et indblik i den unikke færøske madkultur.

- KOKS nye inkarnation i Tivoli vil være enklere, mere ydmyg og billigere - men med de samme organiske ingredienser, kreative teknikker og opmærksomhed på detaljer, der har gjort KOKS til en af de bedste madoplevelser i Norden, siger ejer af KOKS, Johannes Jensen i pressemeddelelsen.

KOKS tager over efter AOC og løber frem til slutningen af august.

Tivoli  har tidligere haft restauranter med stjerner i Michelin guiden. Den engelske kok Paul Cunningham drev fra 2003-2011 restauranten The Paul, som han sikrede en stjerne. 

Det samme gjaldt for den danske kok og forfatter Thomas Herman. Han åbnede Restaurant Herman på Nimb tilbage i 2008 og blev 10 måneder efter tildelt en af de eftertragtede Michelin-stjerner.

Danske Michelin-stjerner anno 2020

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

20190829-200828-L-1920x1277we

DHL Stafetten vender tilbage og kan fejre 40-års jubilæum i København

UDS Zero Waste

Døgg smider sjældent noget i skraldespanden - sådan gør hun

Gribskov Går Sammen 2_PM

Jorden rundt på 80 dage - i Gribskov!

20200624-170334-L-1920x1280we

Nu er det forbudt igen: Her risikerer hundeejere at få bøder

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere