Bred politisk enighed: Aftale på plads for Lynetteholm

Et stort politisk flertal på Københavns Rådhus er blevet enige om en ny aftale for projektet Lynetteholm, hvor der samtidig skal anlægges en Østlig Ringvej.

Dette års budgetforhandlinger i Københavns Kommune er i fuld gang, og selvom både Enhedslisten og Alternativet i dag har forladt forhandlingerne, er de øvrige partier i dag blevet enige om den første delaftale.

Delaftalen omfatter opbakning til projekt Lynetteholm, hvor der efter dagens aftale planlægges at blive etableret en Østlig Ringvej.

quote Det her er kæmpe stort for København, og jeg er glad for, at så bred en kreds af partier vil være med til at tage ansvar for byens udvikling.

Jonas Bjørn Jensen (S), Politisk ordfører, København

- Det her er kæmpe stort for København, og jeg er glad for, at så bred en kreds af partier vil være med til at tage ansvar for byens udvikling, lyder det fra Jonas Bjørn Jensen (S), der er politisk ordfører i København.

Efter forundersøgelser for den kommende infrastruktur til og fra det kolossale byudviklingsprojekt Lynetteholm, så overborgmester Frank Jensen sig lun på en sænketunnel fra Lynetteholm til lufthavnen.

Med i den nye aftale er, udover Socialdemokratiet, også Radikale Venstre, SF, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og partiet Fremad.

Det bliver også de partier, der fremover skal blive enige om det samlede buget for Københavns Kommune i 2021, men som nu er blevet enige om den første store beslutning.

Lynetteholm bliver en ny kunstig skabt ø, som skal udgøre en helt ny københavnsk bydel med plads til 35.000 københavnere.

Lynetteholm skal efter planen også have et langt, grønt kystlandskab ud mod Øresund, der dækker et område, der er større end Fælledparken. Det skal være muligt at komme til og fra den nye ø på en ligeledes nyopført vej, der leder biltrafikken væk fra Indre By.

Samtidig skal der også bygges en ny metrolinje, der fremtidssikrer hovedstaden mod køer og ventetid i den nuværende metro.

- Nu får vi mere af det København vi elsker: En ny grøn metrolinje, et grønt område større end Fælledparken mod Øresund, klimasikring af byen mod nord og en vej øst om byen, så vi kan få ledt trafikken væk fra der, hvor vi bor, siger Jonas Bjørn Jensen (S).

Glæde hos Radikale Venstre

Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) siger om aftalen, at man med Lynetteholm får taget fat på tre af Københavns helt store udfordringer samtidig.

- For det første stormflodssikrer vi byen, for det andet tager vi fat på at løse trængselsproblemerne i byen, og for det tredje bygger vi flere blandede boliger til de mange, der gerne vil bo i København, så København kan blive ved med at være en blandet by, siger hun.

København skal sikres mod fremtidens trussel om stormflod. Her spiller en sluse ved Lynetteholmen og Kalvebod-broerne store roller.

Hun uddyber:

- Vi vil gå efter, at etableringen af Lynetteholm skal ske så klimavenligt som muligt, samt at vi får opført den grønneste og mindst generende udgave af en Østlig Ringvej. Det vil sammen med anlæg af mere metro være et stort løft for infrastrukturen i København. En visionær byudvikling, som jeg glæder mig til at se udfolde sig, siger Mia Nyegaard (RV).

Politisk aftale om etablering af Lynetteholm

 


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget