Se videoen: Beboere brød ud sang fællessang fra vinduerne

Vi skal holde afstand fra hinanden - men derfor kan vi godt synge sammen. Det er tankerne hos to kvinder, der har taget initiativ til fællessang på Vesterbro.

00:50

Her kan du høre lidt af fællessangen, som beboerne sang på Godsbanegade på Vesterbro. Video: TV 2 Lorry - Amalie Vixø

To kvinder fra Vesterbro har taget initiativ til, at der mandag aften skal synges fællessang fra vinduerne på Godsbanegade på Vesterbro.

Planen er, at det skal gentage sig hver aften i de kommende uger, hvor mange følger myndighedernes anvisninger og bliver hjemme for at mindske udbredelsen af coronovirus. 

- Der sidder mange alene hjemme i de små lejligheder her på gaden. Måske føler de sig utrygge i den her tid. De skal mærke, at vi andre er her, lyder det fra Pia Larsen, der er en af de to initiativtagere og selv bor på Godsbanegade.

Læs også Regioner overvældet over opbakning fra frivillige corona-hjælpere

De to kvinder har lavet en Facebookgruppe, hvor beboerne kan komme med forslag til, hvilke tre sange der skal synges hver aften, og der er kommet masser af bud - alt fra Sebastians "Du er ikke alene" til Kim Larsens "Rabalderstræde".

- Man får let en fornemmelse af at være alene i det her, og man bliver i dårligt humør, fordi der er mange negative nyheder. Mennesker er sociale dyr, der trives bedst i flok, og det her kan måske skabe lidt opmuntring, siger Pia Larsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sedlen her hænger på samtlige opgangsdøre på Godsbanegade på Vesterbro. Foto: TV 2 Lorry

Starter med larm

Larmen starter klokken 19. Og ja, det er larm, for inden der skal synges, vil der være tre minutter, hvor folk kan råbe, klappe, slå på grydelåg, spille på instrumenter, eller hvad de nu har lyst til. Det er en del af initiativet "Danmark larmer og klapper", der ligesom fællessangen på Godsbanegade på Vesterbro har til formål at skabe sammenhold i en svær tid. 

Læs også Kendte Instagrammere organiserer mødre på jagt efter modermælkserstatning

Derefter er det tid til fællessang. Den første sang er nationalsangen "Der er et yndigt land", fordi den kender alle, lyder det fra Pia Larsen, der indrømmer, at hun er lidt nervøs for, om der overhovedet er nogen, der vil synge med. 

- Ellers synger Siff (den anden initiativtager red.) og jeg bare, og så får de andre i gaden da i hvert fald noget at grine af, siger hun og tilføjer:

- Så kan vi jo håbe på, at det bliver bedre aftenen efter. 

Læs også Se billederne: Bekymrede børn opmuntrer hinanden med regnbuer i vinduerne

Ikke så typisk dansk

Idéen til fællessangen kommer fra Italien. De to initiativtagere fra Vesterbro har set videoer på sociale medier, hvor italienere, der stort set ikke må forlade deres hjem i disse dage på grund af coronavirus, står på deres altaner og synger og spiller på instrumenter. 

- Det er bare en fed idé. Men det er selvfølgelig ikke så typisk dansk. Vi er lidt mere tilbageholdende og tænker på, om vi nu synger ordentligt og den slags. Men jeg tror egentlig, at folk gerne vil være med. Det sværeste er nok at tage det første skridt, siger Pia Larsen. 

Godsbanegade er ikke en gade, hvor man kommer hinanden særlig meget ved på tværs af ejer-, andels- og almene boligforeninger.

- Vi kender ikke rigtig hinanden eller hilser på hinanden, selvom vi går forbi hinanden hele tiden. Måske kan det her være med til at skabe mere fællesskab og sammenhold i gaden, lyder det fra Pia Larsen.  

- På den her måde så kan vi være sammen - hver for sig, afslutter hun.  

  Foto: TV 2 Lorry

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik