Bænke til salg: Nu kan du få Gud(s møbler) helt ind i stuen

Sundby Kirke skal have nye kirkebænke, men da de gamle kirkebænke stadig står flot, sætter kirken dem nu til salg.

På søndag eftermiddag er det muligt at besøge Sundby Kirke, betale en sjat penge og derefter gå igen med god samvittighed.

Sagt på den måde kan det jo godt lyde som at købe aflad, men det er dog ikke helt sådan, det hænger sammen.

I forbindelse med en omfattende renovering er det nemlig blevet besluttet at udskifte kirkens bænke, hvorfor de nuværende kirkebænke sættes til salg, og det er her pengene kommer ind i billedet. Pris for en kirkebænk: fire kr. pr. cm.

Kirkebænke Sundby Kirke
Foto: Sundby Kirke

- Vi har brug for mere plads i kirkerummet, så vi kan fylde det på andre og nye måder. F.eks. natkirke, børnekirke, koncerter, dans, meditation. Det skal kun være fantasien, der sætter grænser - ikke fastnaglede bænkerækker. Og derfor skal de skiftes, siger Line Hage, sognepræst i Sundby Kirke.

Bænkene er 78 år gamle og lavet i fyrretræ, men ifølge kirkens personale står de alt for flot, til at de kan smides ud. Men der er også en anden god grund til at sælge bænkene fremfor at kassere dem, og det er her den gode samvittighed bliver bragt i spil. 

Pengene fra salget går nemlig ubeskåret til kirkens julehjælpskasse, der hjælper sognets økonomisk trængte.

- Vi har især øje på dem, der i det daglige og resten af året må spare på alt. Dem vil vi gerne kunne give en økonomisk håndsrækning, der kan mærkes op til jul, siger Line Hage, der udover at være sognepræst også er formand for Sundby Kirkes Menighedspleje.

Tid, sted og det praktiske:

Så hvis du, som kirken selv skriver i en pressemeddelelse, eksempelvis mangler en ny, gammel havebænk eller skal åbne en restaurant med langborde, så er der altså mulighed for at gøre en god handel søndag mellem 13-15 i Sundby Kirke. 

Købere af bænkene får dem dog ikke med hjem før den efterfølgende torsdag, da bænkene først skal løsnes af professionelle håndværkere.

I alt skal der sælges 34 bænke i længderne 165-581 cm.

Kirkebænke Sundby Kirke
Foto: Sundby Kirke
Kirkebænke Sundby Kirke
Foto: Sundby Kirke