Arbejdsnedlæggelse i Københavns Lufthavn forventes ikke at få konsekvenser

Bagageportører fra firmaet Menzies, der blandt andet servicerer Norwegian, er gået til fagligt møde. Københavns Lufthavn forventer ikke, at det vil føre til store forsinkelser.

Arkiv. Københavns Lufthavn. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

Det kommer til at få minimale konsekvenser, at nogle af bagageportørerne fra selskabet Menzies har nedlagt arbejdet i Københavns Lufthavn. Det oplyser Kenni Leth, der er pressechef hos Københavns Lufthavn, til TV 2 Lorry.

- Jeg forventer ikke, at det får store konsekvenser. Der er indkaldt ekstra personale, der sørger for, at afgangene bliver minimalt berørt af det faglige møde. 

Menzies er et af flere selskaber i lufthavnen, der håndterer bagagen. Omkring 10 luftfartsselskaber benytter Menzies. Ifølge Ritzau har flere af dem ikke afgange fra København dagligt, mens andre er blandt lufthavnens mere hyppige gæster såsom Norwegian.

Kender ikke årsag til arbejdsnedlæggelse

Kenni Leth fra Københavns Lufthavn ved endnu ikke, hvad der er årsagen til, at medarbejderne nedlagde arbejdet klokken 13.45.

- Jeg ved, at mange vil spekulere i, om der er tale om en konklikt om fagforeninger som den, vi oplevede med SAS tidligere på året. Men det har jeg ikke fået nogen indikationer om. Men jeg ved ikke, om hvad mødet handler om, siger pressechef Kenni Leth.

Læs også Ny strejke i Københavns Lufthavn

Norwegian oplyser, at ændringer vil blive annonceret på Københavns Lufthavns og Norwegians hjemmeside. Desuden vil berørte passagerer få direkte besked.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik