23-årig snød ældre for millioner - nu har han fået sin straf

En bare 23-årig mand tilstod onsdag en sag om groft telefonbedrageri rettet mod ældre. Nu har han fået sin straf.

Ved Retten på Frederiksberg blev en 23-årig mand tirsdag idømt en fængselsstraf på tre år for systematisk og organiseret databedrageri af særlig grov beskaffenhed begået mod over hundrede ældre i hovedstadsområdet.

Det oplyser Københavns Politi  i en pressemeddelelse.

Sagen omfatter i alt 124 tilfælde af bedrageri og forsøg på bedrageri, som ofrene er blevet udsat for telefonisk i perioden februar 2019 til august 2019.

Her har manden ringet til fortrinsvis ældre og udgivet sig for at være ansat hos NemID, banker eller Nets Betalingsservice.

I alle tilfælde forsøgte manden at franarre borgerne deres CPR-nummer, nøglekort til NemID og andre oplysninger, lyder det fra Københavns Politi i en pressemeddelelse.

I hele 33 tilfælde lykkedes det for manden at få oplysninger fra de ældre, som efterfølgende blev frarøvet samlet set i omegnen af 2,5 millioner kroner.

En sag for SEØ

Den nu dømte mand udrejste fra Danmark i august 2019, hvorefter han har opholdt sig primært i Tyrkiet.

Derfor har sagen været efterforsket af efterforskningsfælleskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi.

I marts 2020 blev manden anholdt in absentia (uden hans tilstedeværelse, red.), og her blev han også eftersøgt i en europæisk arrestordre.

31. december 2020 vendte manden tilbage til Danmark, og dagen efter blev han varetægtsfængslet.

- Bedragerierne er særdeles grove, idet de har været sat i system på en yderst organiseret måde, og har været målrettet ældre borgere.

- Heldigvis viser dagens strafudmåling også, hvor dybt forkastelig og uacceptabel denne form for kriminalitet er, siger anklager Gutti Harryson.

Manden er desuden dømt til at skulle betale næsten to millioner kroner i erstatning til de forurettede og de banker, der har mistet penge som følge af bedragerierne.

Den 23-årige har modtaget dommen, og han er fortsat varetægtsfængslet efter dommen.