Virtual reality i Tivoli: Oplev en anden virkelighed i rutschebane

Millionsatsning i virtual reality bliver en del af turen med Dæmonen, når Tivoli åbner for 2017-sæsonen.

Med Virtual Reality briller på kommer man til at misse udsigten, men til gengæld sender brillerne dig ind i en helt anden verden. Foto: Tivoli

Forestil dig at køre med 77 kilometer i timen, hvor kroppen tilføres en 4G-påvirkning med virtuel reality-briller på - og det hele er overstået i løbet af 104 sekunder.

Det bliver der mulighed for, når Tivoli til foråret skruer op for forlystelsen Dæmonen. Der er tale om en investering for et tocifret millionbeløb, oplyser Tivoli.

Med virtuel reality åbner der sig helt nye døre for os til at skabe spektakulære oplevelser - ovenikøbet i eksisterende forlystelser.

Jacob Helenius, direktør i udviklingsafdelingen

Ud over fald på 20 meter og tre loop, så bliver det hele nu tilsat en tur i gondol et sted i Kina på en fyrværkerifabrik, hvor noget uventet sker.

Som passager i Dæmonen "rutsjer" man gennem et univers af ildsprudende drager og dæmoner fra den kinesiske mytologi og fyrværkeri, der eksploderer i et kinesisk univers fra en svunden tid.

Der er arbejdet på projektet i to år.

- Nu er vi teknisk der, hvor vi er klar til at tilføje Dæmonen en ny digital dimension, siger Jacob Helenius, direktør i udviklingsafdelingen, i en pressemeddelelse.

- Med virtuel reality åbner der sig helt nye døre for os til at skabe spektakulære oplevelser - ovenikøbet i eksisterende forlystelser.

Dæmonen i Tivoli bliver den første rutschebane i Skandinavien, hvor gæsterne kan vælge virtuel reality (VR) i forbindelsen med turen. 

Læs også Verdens femtestørste vandland til Høje Taastrup: "Det er fantastisk"

Vælg en anden virkelighed til

Det er Tivolis egen udviklingsafdeling, der har skabt og designet den nye oplevelse til Dæmonen.

En computer, der er koblet på rutschebanes vogne, kommunikerer acceleration og placering til gæsternes VR-headset via Bluetooth.

På den måde bliver VR-oplevelsen koordineret med den enkeltes placering i rutschebanen.

Den virtuelle tur er et tilvalg, og gæsterne kan fortsat vælge en almindelig tur i Dæmonen. Tivoli åbner for sommersæsonen 6. april. 

Med Virtual Reality briller på kommer man til at misse udsigten, men til gengæld sender brillerne dig ind i en helt anden verden. Foto: Tivoli

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik