Vild vækst i København: Boligbehovet stiger

I en ny befolkningsprognose fastholder København billedet af, at indbyggertallet i hovedstaden vil eksplodere i de kommende år

Boligpriserne er på himmelflugt i København. Og intet ser ud til at bremse væksten, for strømmen af nye indbyggere i hovedstaden ser ud til at fortsætte de næste mange år.

Københavns Kommune offentliggør i dag en helt ny befolkningsprognose og den viser, at der alene i år kommer 11.000 nye københavnere. Det betyder, at hovedstaden runder et indbyggertal på 600.000,

-Det er en milepæl, og det betyder, at vi fortsat har et stort behov for, at der bliver bygget boliger til priser, som københavnere med ganske almindelige indkomster har råd til at betale, lyder det fra overborgmester Frank Jensen (Soc.dem)

For imens folk strømmer til, så stiger priserne på ejerboliger markant.  Af en undersøgelse i Politiken i dag fremgår det, at priserne det seneste år er steget med langt over 10 procent i alle bydele i hovedstaden det seneste år - visse steder er stigningen sågar oppe på over 20 procent.

 

København vokser vildt

Der er flere grunde til væksten i befolkningstallet. Halvdelen af væksten sker, fordi der er flere yngre kvinder i København - og de får børn. Og den anden halvdel tilskriver kommunen, at der flytter mange udlændinge til København - både for at arbejde og studere.

Før i tiden har indbyggertallet i Københavns Kommune dog været langt højere, end det er i dag. I 1950´erne boede der 750.000 mennesker i hovedstaden. De begyndte så at flytte til forstæderne, og tallet dykkede til det nåede bunden i i 1992. Da var der "bare" 465.000 københavnere.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere