Videohilsner og kostråd: Ny app hjælper diabetikere i København

Fremover kan det blive lettere for københavnere med diabetes at overholde træningsprogrammer og kostråd.

Vejen til en sundere livsstil bliver fremover lidt lettere for diabetes-ramte københavnere. 

Det bebuder man i Københavns Kommune, hvor man nu lancerer sundheds-appen LIVA, så de enkelte brugere kan have sin personlige livsstilsvejledning med sig i lommen.

På telefonen kan man altså fremover være i kontakt med en ansat, der kan opmuntre, give råd og oplysning om emner som kost, motion, blodsukker, søvn, blodtryk, kolesterol mv. 

Særligt med personlig vejleder

Dialogen foregår via tekst eller video - forskudt i tid, så man kan bruge appen, når det passer i hverdagen.

- Det særlige ved LIVA - i forhold til andre sundhedsapps - er, at du får en personlig vejleder, som følger dine fremskridt og løbende motiverer dig til at nå dine mål. Det øger sandsynligheden for, at du kan opnå og fastholde en sund livsstil, siger centerchef Charlotte Glümer, Center for Diabetes, i en pressemeddelelse. 

Hun fremhæver desuden, at tilbudet vil være særlig brugbart for dem, hvis arbejde eksempelvis forhindrer dem i at møde op til forløbene på Center for Diabetes på Vesterbro. 

De cirka 17.000 københavnere med type 2 diabetes kan nu skrive med deres vejleder på denne app.
De cirka 17.000 københavnere med type 2 diabetes kan nu skrive med deres vejleder på denne app.
Foto: www.liva-app.dk

Kan også bruges af KOL-patienter

På nuværende tidspunkt har 12 kommuner landet over taget LIVA i brug.

Appen er udviklet af folkene bag blandt andet NetDoktor.dk, og tanken er, at den også skal kunne hjælpe borgere med hjertelidelser, KOL eller overvægt. 

- Det betyder meget for os, at LIVA nu har fået Danmarks største kommune med ombord i vores bestræbelser på at tilbyde en platform, der kan styre digitale forløbsprogammer for borgere med diabetes og andre livsstilssygdomme, lyder det fra administrerende direktør Kristoffer From. 

I København er næsten 17.000 diagnosticeret med diabetes 2, mens cirka 5.000 menes at være ramt af lidelsen uden at vide det, skønner Diabetes Foreningen. 

Læs mere om LIVA-forløbet i Center for Diabetes og tilmeld dig her

DIABETES 2 - TIDLIGERE "GAMMELMANDSSUKKERSYGE"