Terrorklodser af beton skal erstattes af træer og bænke

Betonelementer, der skal sikre København mod terror, skal udsmykkes og senere erstattes af træer og bænke.

00:51

Sådan ser en terrorklods ud på Rådhuspladsen i København. Står det til Borgerrepræsentationen skal København have meget mere af den slags.

Siden en lastbil påkørte og dræbte 12 mennesker i Berlin i begyndelsen af året, har en række store betonklodser - såkaldte betongrise - være opstillet i København som en terrorsikring mod lignende scener.

Inden længe vil betonelementerne blive udsmykket. Og på lidt længere sigt skal de helt erstattes af træer, bænke og andre genstande.

Det har Københavns Borgerrepræsentation vedtaget, oplyser teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) i en pressemeddelelse. 

Læs også Kritik af forvandlet terrorklods: "Det er ikke nuttet"

Politikerne har dog ikke fundet pengene til at betale regningen for at udskifte betonklodserne. Det skal ske, når der forhandles et budget i kommunen, oplyses det i pressemeddelelsen.

- Vi følger de anbefalinger om etablering af hastighedsdæmpende foranstaltninger, vi har fået fra Københavns Politi og PET. Men terrorister skal ikke sætte dagsordenen for vores by, siger Morten Kabell. 

- Derfor vil vi erstatte de nuværende betongrise med træer, bænke og andre ting, der kan give samme effekt og samtidig bidrage til en bedre by.

Læs også Forslag: Solide kunstværker og statuer som terrorsikring

Af pressemeddelelsen fremgår, at der er flere betonelementer på vej.

Det står ikke umiddelbart klart, hvordan udsmykningen konkret skal ske. Arbejdet vil foregå i et udvalg, der begynder i september. 

Det står ikke umiddelbart klart, hvordan udsmykningen konkret skal ske. Arbejdet vil foregå i et udvalg, der begynder i september.

- Det er ikke os inde på kommunen, der skal bestemme, hvad der er en udsmykning. Lad de 1000 blomster blomstre. Har en lokal folkeskole en idé til en udsmykning, så skal de da bare melde det ind, siger Morten Kabell til Ritzau.

Han fremhæver, at nogle af betonklodserne på Rådhuspladsen i København i dag er dekoreret, så de kan bruges som bænk.

Dermed åbner han også for, at udsmykning ikke kun dækker over, at der males på klodserne, men at de også kan omdannes til yderligere formål ud over terrorværn

Læs også Terror-klods under forvandling: "Vi vil fjerne folks frygt"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik