Teenager sigtet for grove gaderøverier med peberspray

Tre fuldbyrdede røverier og to forsøg på to dage samt et tilfælde af rå vold. Sådan lyder sigtelse mod 18-årig.

En 18-årig mand fra Amager er blevet sigtet for en stribe grove gaderøverier, et par røveriforsøg og et tilfælde af grov vold. I flere tilfælde mener politiet, at han brugte peberspray mod sine ofre.

Kriminaliteten skete natten til mandag og natten til tirsdag på Amager, på Christianshavn og på Strøget.

I et grundlovsforhør fredag er den unge mand blevet varetægtsfængslet i 24 dage.

Natten til mandag mener politiet, at den 18-årige slog til første gang, da han ved tretiden standsede en mand på cykelstien på Holmbladsgade på Amager og tvang ham til at hæve penge i en hæveautomat.

Ved at true med at sprøjte peberspray i øjnene på ham, fik han manden til at hæve 3000 kroner, fremgår det af sigtelsen.

Kort tid efter forsøgte han igen på Sankt Annæ Gade på Christianshavn at true sig til penge.

De pågældende havde imidlertid ikke penge på sig, da den unge mand fremviste en peberspray og truede med en kniv. Da forsøget mislykkedes, sprayede han den ene med peberspray i ansigtet.

Det skete også i Prinsessegade lige i nærheden, hvor han ifølge sigtelsen forsøgte at true sig til mobiltelefoner og kontanter.

Da ofret forsøgte at stikke af, fik han flere slag i ansigtet med knytnæve, samt et slag med koben på næsen og et sprøjt af peberspray.

Anklagemyndigheden mener også, at den 18-årige står bag to røverier tidligt om morgenen næste dag i Holmbladsgade og på Amagerbrogade på Amager.

Her fik han udleveret mindre pengebeløb og mobiltelefoner. I begge tilfælde forsøgte han at få sine ofre til at hæve penge i hæveautomater, og da det mislykkedes, fik de pågældende et sprøjt i ansigtet med pebersprayen.

Den 18-årige har nægtet sig skyldig og afviser, at han har truet med kniv og brugt peberspray, selv om politiet har fundet ham i besiddelse af otte pebersprayer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere