Superskole: Elever lærer 2 års pensum på 13 dage

Alt for mange unge er ikke klar til at tage en uddannelse, når de forlader folkeskolen. Det vil Københavns Kommune gøre op med, og derfor har de oprettet KøbenhavnerAkademiet.

108 skoledrenge fra hele København er lige nu i Helsingør Ferieby istedet for på skolebænken i folkeskolen i København.

Drengene, der alle går i 8. klasse, er særligt udvalgte. Men ikke særligt udvalgte til den feriekoloni, som turen umiddelbart kan lyde som. I Helsingør Ferieby er der i stedet heftig hjerneaktivitet fra morgen til aften.

quote Når de tager herfra, har de læst to - måske tre bøger

Anders Holm Nielsen

Aktiviteten skyldes KøbenhavnerAkademiet, som de 108 har fået lov til at være en del af. Akademiet er et intensivt undervisningsforløb for drenge, der har problemer med at følge med i skolen.

Derfor har de fået tilbuddet om at bruge 13 dage langt væk - både fra det almindelige klasselokale, mor og far og ikke mindst mobiltelefonen.

Akademi skal skabe mønsterbrydere

Målet er ifølge Københavns Kommune at skabe mønsterbrydere. Desuden skal akademiet også give lærere og pædagoger på de københavnske skoler nye redskaber til at arbejde med mønsterbrydning hos de elever, der har brug for det.

Og allerede nu er resultaterne til at føle på hos KøbenhavnerAkademiet.

- Mange af de drenge, som kommer her, har måske ikke prøvet at læse en hel bog. Men når de tager herfra, har de læst to - måske tre bøger, siger Anders Holm Nielsen, der er holdleder på dette års KøbenhavnerAkademi.

Stram struktur skaber godt fokus

For mange af drengene handler den intensive undervisningsforløb særligt om struktur.

quote Vi skaber en ramme for dem, som skaber fokus

Anders Holm Nielsen

Derfor er hele dagen nøje planlagt med stramme tidsplaner fra drengene står op til de går i seng. Intet må forstyrre drengenes hårdtarbejdende hjerner og derfor er mobiltelefonen også kun tilladt en time i døgnet.

- Vi skaber en ramme for dem, som skaber fokus, siger Anders Holm Nielsen.

Og det med succes. Sidste års erfaringer viser nemlig, at drengene i løbet af KøbenhavnerAkademiet rykkede sig hele to læringsår indenfor deres fag.

Dyrt, men godt tilbud

KøbenhavnerAkademiet koster 38.000 kroner pr. elev for det 13 dages ophold, hvilket betales af Københavns Kommune med støtte fra Bikuben-fonden.

quote Der var en del drenge, som måske blev parate til en ungdomsuddannelse, men faldt fra indenfor de første 15 måneder

Louise Mørch

Og pengene skulle gerne betyde, at drengene ikke bare blot starter på en ungdomsuddannelse, men at de rent faktisk fuldfører den.

- Vi var blevet opmærksomme på den problemstilling, der var. Der var en del drenge, som måske blev parate til en ungdomsuddannelse, men faldt fra indenfor de første 15 måneder, siger projektleder for KøbenhavnerAkademiet, Louise Mørch, til TV 2 Lorry.

Du kan se hele indslaget over artiklen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

edl gabriel(2)

Geniale Gabriel: 9-årig dyster mod 9. klasser i stor forskerkonkurrence

Utterslev Skole udefra

play69 skoler og Falck står foran kæmpe opgave i København

80_percent

playIdrætslærer går nye veje med motionsdag fra helvede

Rosa Overgaard 2

I Køge intensiverer man kampen mod drilske bogstaver og lyde

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere