Studerende bag ny aktion: Spinat mod ministerium

Gruppen Vrede Studerende har været på spil igen - denne gang har de aktioneret mod Uddannelsesministeriet

Studrende har fyldt Uddannelsesministeriets trappe med spinat

De har ikke givet op endnu, gruppen af Vrede Studerende, der arbejder for en bevarelse af SU-systemet. Regeringen planlægger at skære ned på den månedlige ydelse til de studerende for i stedet at lade dem låne resten, og det har ført til omfattende protester. Her til morgen møder ansatte i Uddannelsesministeriet op til en trappe, der er fyldt med 30 kilo spinat - og et skilt: "Du træder i spinaten Ulla"

Torsdag i sidste uge demonstrerede 30.000 studerende foran Christiansborg og perioden inden bød på aktioner og happenings. De studerende protesterer over besparelser på uddannelsesinstitutionerne - og mod de planlagte reduktioner af uddannelsesstøtten - SU.

Læs også Studerende overdænger Finansministeriet med slimede bønner

 

-Lars Løkkes og Ulla Tørnæs’ nedskæringer på SU’en er et frontalangreb på unges mulighed for at tage en uddannelse uanset deres sociale og økonomiske baggrund. SU’en er i forvejen så lav, at det er umuligt at betale mad, husleje, tøj og andre basale fornødenheder. At skære endnu mere i SU’en er helt forrykt, hedder det i en pressemeddelelse fra Vrede Studerende, som tager ansvaret for morgenens spinataktion.

 

Læs også Studerende: Flere aktioner på vej

 

De studerende bebuder, at deres modstand vil fortsætte "indtil besparelserne trækkes tilbage".

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik