Skraldeaktion: Dykkere sat ind for at samle affald

En særtilladelse har gjort det muligt for 40 dykkere og 30 aktivister dagen igennem at samle affald i vandet på Islands Brygge og i visse badezoner.

Foto: Pernille Marie Boot-Jensen

Skrald i byrummet er et - desværre - velkendt fænomen.

I København er problemet så stort, at Københavns Kommune bruger i omegnen af 263 millioner kroner årligt på at få affaldet samlet op igen. 

Men ville det hele ikke være meget lettere, hvis man i stedet lod vær med at smide sit affald i naturen?

  Foto: Pernille Marie Boot-Jensen

Det mener de i gruppen Aktion Amager, der er stiftet af Nadia Braarup og i dag administreres af hende og veninden Pernille Marie Boot-Jensen.

Læs også Cecilie og Mette samlede 50 frivillige til at fjerne skrald fra naturperle

Gruppen står bag en aktion ved navn "BUNDEN ER NÅET", hvor 40 dykkere og 30 affaldsaktivister på land i dag har samlet affald op på Islands Brygge og i fire andre københavnske badezoner. En aktion der var mulig på baggrund af en særtilladelse fra By & Havn.

- Meningen med i dag er at sætte fokus på vores affaldsproblem, specielt i København. Og dykkeraktionen er også for at vise, at det skrald der bliver smidt på gaden også ender i havet, siger Pernille Marie Boot-Jensen.

Læs også Opråb: Stop massivt svineri i naturområde

De i alt 70 mennesker har været i gang lørdag i løbet af dagen og har udover en masse cykler, bildæk og indkøbsvogne samlet mere end 100 sække med affald.

- Det nytter ikke noget at råbe op, hvis man ikke vil gøre noget selv. Men der ligger meget mere dernede, og vi har ikke ressourcer til at samle det hele op.

  Foto: Pernille Marie Boot-Jensen

Men selvom man altså ikke kommer i mål på en enkelt dag, så er humøret højt under affaldssorteringen:

- Det er gået over al forventning. Folk er positivt stemte og forskellige lokale erhvervsdrivende har støttet op og doneret mad og drikke, siger Pernille Marie Boot-Jensen.

Aktion Amagers næste event er den 15. september i anledning af World Clean Up Day.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik