SF foreslår folkeskoler uden karaktergivning

SF i Københavns Kommune stiller forslag om et forsøg, hvor afgangsklasser i folkeskolen kun modtager karakterer ved eksamen og som årskarakterer.

Der er for meget fokus på karakterer i folkeskolen og for lidt fokus på personlig udvikling.

Det mener SF i København, der på dagens møde i Borgerrepræsentationen stiller et forslag om et forsøg, hvor skoler i København ikke giver elever i udskolingen karakterer i løbet af skoleåret.

I forslaget, der behandles torsdag aften på Rådhuset, opfordrer SF til, at man lader mindst 10 folkeskoler i København eksperimentere med karakterfriskoler i 8. og 9. klasse.

- Det, der sker ved karaktergivning, er, at processen nærmest slutter, og så bliver selve karakteren målet i sig selv. Ved at sløjfe løbende karakterer kan man i stedet have fokus på udvikling og processer frem for bare at have fokus på at få en god karakter, siger Klaus Mygind fra SF, der har stillet forslaget.

Tidligere har gymnasier forsøgt sig med at indføre karakterfrie klasser i 1.G. SF læner sig op af erfaringerne fra forsøgene i det stillede forslag.

- Vi så, at det havde en positiv effekt. Ikke mindst på de unges trivsel, mens undervisningsmiljøet blev bedre. Der er rigtig mange unge, der bliver diagnosticeret og har ondt i livet, siger Klaus Mygind.

quote Ved at sløjfe løbende karakterer kan man i stedet have fokus på udvikling og processer frem for bare at have fokus på at få en god karakter

Klaus Mygind, SF 

Skal lette pressede lærere

Til daglig arbejder Klaus Mygind som uddannelseskonsulent på Professionshøjskolen Metropol, hvor man blandt andet uddanner lærere. Det er Myginds opfattelse, at lærere også vil få gavn af karakterfrihed.

- Jeg oplever, at lærerne føler sig enormt presset af karaktergivning. Der mener vi, man kan få frirum til at arbejde med andre former for evaluering. Det tror jeg, vi får bedre elever ud af, der i sidste ende får bedre karakterer, siger Klaus Mygind, der håber, at forsøget kan afprøves over to år på mindst 10 folkeskoler.

SF-gruppeformanden er overbevist om, at forslaget kan mønstre et flertal i Borgerrepræsentationen torsdag aften.

Sker det, sendes opgaven videre til Børne- og Ungdomsforvaltning, der skal arbejde videre med tiltaget.

Skulle et flertal på Borgerrepræsentationen stemme for forslaget, har Københavns Kommune dog ikke mandat til at implementere forsøget.

Hos Undervisningsministeriet skal kommunen søge om fravigelse af folkeskoleloven efter en paragraf, der handler om forsøg og udviklingsarbejde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik