Se kort: Her sker der flest cykelulykker i København

Cyklister er den type trafikanter, der oftest kommer ud for en ulykke. Særligt ét område i København er særlig ramt

Langt de fleste cykelulykker i København sker i Indre By. Særligt området omkring Kongens Nytorv er præget af mange ulykker, viser en opgørelse fra Københavns Politi.

Det er der ifølge Erik Hjulmand, formand for cykelistforbundet i København, en særlig årsag til.

- Jo længere ind til byen, du kommer, jo flere cyklister støder til. Indre by er dér, der er flest cyklister. Det betyder, at der er en markant større risiko for ulykker end for eksempel på en sidegade til Østerbro, siger Erik Hjulmand.

I Københavns Kommunes rapport Trafiksikkerhed 2015 er de københavnske cyklister også stærkt repræsenteret i ulykkesstatistik. Tallene viser, at i 50 procent af alle ulykker går det ud over en cyklist.

Her kan du se, hvor der har været cykelulykker i København i 2015:

De mange tilskadekomne cyklister er en stor udgift for det offentlige. En registreret tilskadekommen i trafikken koster i gennemsnit 600.000 kroner for de offentlige kasser. I 2015 kostede det Københavns Kommune over 100 millioner kroner for genoptræning, pleje og overførselsindkomster af tilskadekomne cyklister.

Trafikkoordinator for trafiksikkerhed i Københavns Kommune, Søren Troels Berg, mener, at en stor del af ulykkerne kan undgås ved at forbedre veje og mere opmærksomhed blandt cyklisterne selv.

- Vi kan gøre meget ved at fortsætte med at ombygge vejene og fokusere på at gøre dem endnu bedre. Men det kræver også, at cyklisterne bliver mere opmærksomme ved at koncentrere sig om trafikken, siger Søren Troels Berg.

Infografik: Se, hvor mange procent af ulykkerne, der involverer cykler, og hvilken aldersgruppe, der er mest involveret i ulykker. Du kan også se udviklingen i antal cykelulykker fra 2009 til 2015. 

Loading...

Loading...

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere