Rigspolitiet: Vi er ikke længere beskyttet af uniformen

Rigspolitiet fastholder, at attentaterne i København blev begået af ny type gerningsmand, trods kritik.

Det kom bag på politiet, at gerningsmanden skød direkte mod dem ved attentaterne i København. Det udtaler Rigspolitiet til Ritzau i en præcision af, udtrykket en "ny type gerningsmand", som politiet står over for ifølge en ny redegørelse af myndighedernes indsats ved attentaterne i februar, der kostede to mennesker livet.

Tidligere PET-chef, Frank Jensen, har torsdag udtalt til Ritzau, at han ikke forstår, at billedet af gerningsmanden kunne være "nyt" for politiet, da gerningsmanden ifølge ham opførte sig på en brutal måde, som før er set, blandt andet ved attentatet mod Kurt Westergaard.

Men Rigspolitiet holder fast i sin udtalelse.

- Inde ved Krudttønden vender han sig direkte om og skyder efter politiet. Vi har ikke set før, at en gerningsmand vender sig om og skyder efter politifolkene. Det er det nye, siger politiinspektør i Rigspolitiet, Allan Nyring til Ritzau.

Ifølge Allan Nyring blev politikredsene dog briefet om, at politifolk kunne være et mål i sig selv i oktober og igen efter attentaterne i Frankrig.

Men alligevel var det en anden situation, da politiet blev et mål under attentaterne i København, anfører han.

- Alle ved, der er forskel på teori og praktik, siger politiinspektøren.

Spørgsmål: Men kan du forstå, at det udefra set kan virke en smule naivt, at politiet ikke har regnet med, at de ville kunne blive skudt på af en gerningsmand?

- Jeg siger heller ikke, vi ikke har regnet med at blive skudt på af en gerningsmand. Det er lige præcis det, vi godt er klar over. Det nye er, at nu har vi set det, og vi synes, der er en forskel, siger han.

Ifølge ham er det ikke en undskyldning for de kritikpunkter, justitsminister Mette Frederiksen (S) i går kom med af politiets indsats ved attentaterne.

- Der er ikke nogen, der undskylder noget som helst. Det, der er sket, er sket.

- Det, vi forsøger at sige, er, at vi er nødt til at få omsat den teori, vi har haft indtil nu til noget virkelighed. At vi er ikke beskyttet af vores politiuniform. Politifolk er et mål, siger Allan Nyring.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere