Politikere byder Lars Vilks velkommen på Christiansborg

EL, V og DF ser intet problem i, at Lars Vilks-komitéen vil holde et arrangement med kunstneren på Slotsholmen

Den svenske kunstner Lars Vilks er velkommen på Christiansborg, hvor Lars Vilks-komitéen gerne vil afholde en prisoverrækkelse til efteråret med deltagelse af kunstneren.

Det siger Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti til Ritzau. I SF vil man diskutere spørgsmålet internt tirsdag.

- Det vil da være en glimrende idé. Det er et godt sted, hvor det er sikkert at være, og det har vi haft stor fornøjelse af tidligere.

- Man skal have et folketingsmedlem til at stille lokaler til rådighed. Hvis jeg bliver spurgt af dem, vil jeg være meget positiv over for det, siger Dansk Folkepartis grundlovsordfører, Søren Espersen.

Lars Vilks menes at have været målet for det terrorangreb, der lørdag fandt sted ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro, hvor 55-årige Finn Nørgaard mistede livet og tre betjente blev såret.

Heller ikke grundlovsordførerne i Venstre og Enhedslisten kan se noget problem i et Vilks besøg på Slotsholmen.

- Vi har haft mange kontroversielle personer på Christiansborg i tidens løb, så hvis der er nogle, som har lyst til at invitere Lars Vilks, så er de velkommen til det.

Det er der ingen problemer i, siger Kristian Jensen (V).

- Det kan jeg ikke se noget problem i, lyder det fra Pernille Skipper (EL).

I SF afventer man tirsdagens gruppemøde, før man vil tage stilling til et eventuelt Vilks-besøg, siger grundlovsordfører Karina Lorentzen.

Grundlovsordfører og næstformand Kristian Jensen (V) tror ikke, at folk vil føle sig provokeret af endnu et Vilks arrangement i København.

- Det er ikke Lars Vilks, som skal kritiseres for, hvad der skete. Ansvaret for terrorhandlingen i weekenden ligger ene og alene hos ham, der har trykket på aftrækkeren på geværet.

- Vi må ikke begynde at bøje os og sige, at nu må nogle personer ikke komme til Danmark eller give udtryk for deres ytringer. Så har terroristerne vundet, siger Kristian Jensen.

Lars Vilks-komitéen vil gerne holde arrangementet på Christiansborg af sikkerhedsmæssige grunde. Formålet er at uddele en ytringsfrihedspris.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere