Politiker går på barsel: Garvet kollega afløser

Ordfører for Radikale Venstre, Zenia Stampe går på barsel. Hun bliver afløst af "konkurrent" ved folketingsvalget i 2015, Rasmus Helveg Petersen.

Politiker Zenia Stampe, Radikale Venstre, ses her med sin søn Gotfred i 2015, hvor hun var i valgkamp, mens han var helt spæd. Foto: Søren Bidstrup - Ritzau Scanpix

Den 39-årige politiker, Zenia Stampe, har fået en søn, Hartvig.

Derfor går hun fra den 6. september på barsel fra sit arbejde som folketingspolitiker og ordfører for Radikale Venstre.

Her blev hun i 2015 valgt ind med 4.564 personlige stemmer i Sjællands Storkreds.

Mens hun er på barsel træder den forhenværende klima- og energiminister, Rasmus Helveg Petersen, ind som suppleant. Helveg Petersen fik 2.151 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2015 og mistede dermed sit mandat på Sjælland.

"Tillykke til Zenia Stampe og hendes familie med deres lille nyfødte dreng. Jeg indtræder i Folketinget, mens Zenia er på barsel – og ser frem til et nyt politisk år med vigtige opgaver", skriver han på Facebook.

Kollegaen skal det næste år påtage sig opgaven som beskæftigelsesordfører, landbrugs- og fødevareordfører samt boligordfører.

Zenia Stampes første dreng, Gotfred, blev født midt i valgkampen i 2015. Det fik Zenia Stampes mand til at tage tre ugers ferie, så der både blev tid til at passe den nyfødte og til at føre valgkamp.

Næste folketingsvalg skal senest holdes den 17. juni 2019.

Læs også 48-årig borgmester er blevet mor: "Vi er hamrende lykkelige"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik