Politiet rydder nye romalejre

Tirsdag morgen er 22 personer blevet anholdt og sigtet for overtræde af ordensbekendtgørelsen. De får en bøde.

Foto: TV 2 Lorry

Politiet i København ryddede tirsdag morgen tre lejre med udenlandske hjemløse. Lejrene lå ved Sankt Johannes Kirke på Nørrebro og ved Ørstedsparken og domkirken, Vor Frue Kirke, i den indre by. 

22 personer er blevet anholdt. De anholdte er alle rumænske statsborgere, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og vil alle få en bøde på hver 1000 kroner. 

Fire sager er blevet overdraget til Udlændingestyrelsen med henblik på at få de pågældende sendt ud af Danmark.

Vicepolitiinspektør Jacob Søndergaard fra udlændingekontrolsektionen i Københavns Politi siger, at politiet vil fortsætte med at rydde lejre med udenlandske hjemløse året ud.

- Vi har netop fra et stort flertal i Folketinget fået nye værktøjer, som gør det lettere for os at gøre det så uattraktivt som muligt for disse hjemløse at slå lejr og skabe utryghed og uhumske forhold rundt om i byen, siger han.

Politiet vil målrette indsatsen de steder, hvor lejrene skaber mest utryghed.

- Vi vil stadig opfordre borgerne til at anmelde disse lejre til os, hvis de skaber utryghed i et område, siger Jacob Søndergaard. 

32:28

Debat om romaer i sidste uge på Lorry  

Luk video

 

03:48

Folketinget hastebehandler en såkaldt romalov for at få bugt med tiggeri. Loven, den skal også dæmme op for problemer med tyverier og afføring i det offentlige rum. Vi har tilbragt noget af dagen med en af de stemmer, der ellers er tavse i debatten.

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik