Politidirektør bisat: 'Hun satte ansigt på Københavns Politi'

Den tidligere københavnske politidirektør Hanne Bech Hansen blev lørdag formiddag bisat fra Hellerup Kirke.

Perlemor, Politi-moster og Hanne Smæk. Den tidligere politidirektør for Københavns Politi satte i den grad sit aftryk på både politiet og byen. I dag sagde tidligere kollegaer, politikere og familie så et sidste farvel, da Hanne Bech Hansen blev bisat fra Hellerup Kirke. 

- Det var en fin og værdig bisættelse af en stor offentlig person, som har gjort et rigtig stort stykke arbejde, lød det efter bisættelsen fra justitsminister fra Venstre, Søren Pind. 

Både han og flere andre, der var til stede i kirken, fremhævede især Hanne Bech Hansens helt unikke og personlige stil i jobbet. 

- Personligt vil jeg huske Hanne for fasthed og stil. Med det formåede hun stadig at blive husket her syv år efter, hun forlod sin stilling, siger den nuværende politidirektør i Københavns Politi, Thorkild Fogde. 

- Hun opnåede med sin fremtoning, at folk grundlæggende bakkede op om politiet, og hun havde også stor opbakning fra medarbejderne. Jeg er lidt imod den tendens, der er nogle steder, med ansigtsløse embedsmænd. Det var hun aldrig, siger justitsminister Søren Pind. 

Hanne Bech Hansen sad som politidirektør i København fra 1995 til 2009. Hun blev 77 år gammel.

Hør flere beskrivelser af hende i videoen øverste og lær mere om hendes liv før, under og efter perioden som politidirektør her: 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere