Politi sætter ind mod plyndringer

Københavns Politi besøger plyndringsplaget Netto i Nordvest-kvarteret for at 'stoppe uacceptabel adfærd'.

Københavns Politi vil mandag aflægge en række lokale butikker i Nordvest et besøg for at forklare dem om, hvordan de skal forholde sig, hvis langfingrede unge fra en særlig gruppe igen udviser uacceptabel adfærd.

- Vi vil få talt med de forretningsdrivende og høre om deres oplevelser og kendskab til denne gruppe og forklare dem, hvordan man skal forholde sig, hvis de unge igen udviser uacceptabel adfærd, siger politiinspektør Tom Struve i en pressemeddelelse.

Især Netto på Frederikssundsvej har været plaget af ugentlige plyndringer af gruppen.

På trods af henvendelser til politiet og ansættelse af egne vagter har det ikke været muligt at sætte en stopper for de unge, der angiveligt går ind i butikken ved højlys dag og stjæler for tusindvis af kroner.

Det har fået butikkens souschef til at rette direkte henvendelse til justitsminister Søren Pind (V) for at få politiet til at gribe ind.

- Jeg skriver til dig i afmagt, da jeg cirka en gang om ugen er udsat for grove butikstyverier fra unge mennesker. Når dette bliver anmeldt, og det gør det hver gang, lader det desværre ikke til, at politiet ikke har ressourcer til at gøre noget ved sagen, står der i brevet til ministeren, der blev sendt i sidste uge.

Læs også: Drengebande hærger i Brønshøj: Beder ministeren om hjælp

Politiet forklarer dog, at de arbejder hårdt på sagen.

- Vores efterforskning af de begåede tyveri- og hærværksforhold fra området fortsætter med uformindsket styrke, siger Tom Struve i meddelelsen.

- Vi håber meget snart at kunne pågribe og straffe de skyldige. Vi har igennem flere uger haft fokus på denne gruppe af unge fra lokalområdet, og vi vil sammen med kommunen fortsætte samarbejdet om at skabe ro og tryghed i området, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere