Peter Aalbæk bliver væk fra Zentropa efter møgsager

Stifter af Zentropa Peter Aalbæk holder sig fra selskabet, indtil rapport om arbejdsmiljø er klar.

Den skandaleramte producent Peter Aalbæk har meddelt Zentropas ledelse, at han bliver væk fra arbejde, indtil en rapport fra Arbejdstilsynet foreligger.

Efter adskillige beretninger om upassende adfærd over for ansatte fra Peter Aalbæks side og et generelt dårligt arbejdsmiljø hos selskabet, har Zentropa iværksat en intern undersøgelse.

Samtidig er Arbejdstilsynet på banen for at lave en rapport om arbejdsmiljøet hos filmselskabet.

Zentropa imødekommer ønsket

- Peter Aalbæk har meddelt bestyrelsen og ledelsen, at han ønsker at blive hjemme i Herfølge, indtil arbejdstilsynets rapport foreligger, og imens den interne arbejdsmiljøproces pågår. Ønsket er imødekommet, skriver Zentropa i en pressemeddelelse.

Selskabets ledelse skriver derudover, at der i den sidste uge er gennemført dialogsamtaler med alle medarbejdere, at der er udarbejdet nye retningslinjer, og at hele processen fortsætter.

- Bestyrelsen og ledelsen vil gøre status på de igangværende processer i starten af det nye år. De bedste hilsner og med håb om en bedre fremtid, afslutter Zentropas bestyrelse, ejerkreds og ledelse sin meddelelse.

Der har i årevis floreret historier om arbejdsmiljøet hos Zentropa, hvor nøgenhed og aparte straffe uddelt af Peter Aalbæk var en del af arbejdsmiljøet.

Gav kvinder smæk

Efter den store #Metoo-kampagne, der startede med anklager om seksuelle overgreb foretaget af den amerikanske filmmager Harvey Weinstein, kom miljøet omkring Peter Aalbæk og Zentropa igen i offentlighedens søgelys.

I en længere periode har Peter Aalbæk ikke kunnet se det problematiske i eksempelvis at give kvindelige ansatte smæk som straf.

Zentropa forbød tidligere i år praksissen og lovede at gøre noget ved arbejdsmiljøet. Efterfølgende fik Peter Aalbæk mundkurv på af ledelsen og bliver altså nu helt væk fra arbejdspladsen.

Peter Aalbæk ejer 25 procent af Zentropa sammen med instruktøren Lars von Trier via selskabet Zentropa Staten.

Nordisk Film ejer 50 procent af Zentropa og instruktøren Kristian Levring de sidste 25 procent.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere