Overborgmester: Derfor skal skatteborgere betale gallamiddag

København er vært for VM i ishockey og betaler i den forbindelse en gallamiddag for over 500 gæster. Eksperter kritiserer, mens Frank Jensen forsvarer.

Der er mange udgifter, når en lille ishockeynation som Danmark skal afholde et stort mesterskab som VM.

Udgifter til et arrangement, som ikke garanterer et overskud.

Ved flere lejligheder har Politiken kunne fortælle historier om forretningsmodellen bag VM i ishockey, som har rejst kritik fra forskellige eksperter.

Kritik der blandt andet går på, at Københavns Kommune sløser med skatteborgernes penge ved at have en alt for blød, økonomisk tilgang til projektet. Således har København blandt andet frasagt sig del i overskuddet, hvis det skulle komme - selvom kommunen støtter arrangementet med flere millioner kroner.

Alt for dyr gallamiddag

Desuden har Københavns Kommune påtaget sig udgifterne for en gallamiddag der skal afholdes på Københavns rådhus 18. maj, hvor 535 gæster er inviteret. Middagen er nemlig det internationale ishockeyforbunds - IIHFs - medlemmer af IIHF, det internationale ishockeyforbund, med ledsagere og mange andre. Det skriver Politiken.

Kuverterne koster 775 kr. stykket - eks. drikkevarer - og det er alt for meget, mener Roger Buch, kommunalekspert og chefforsker på DMJX:

- Jeg er sikker på, Mærsk, Vestas eller et fagforbund gerne så Københavns Kommune betale for forplejning og lokaler ved deres kongresser, men det går jo ikke. Man må ikke støtte privat virksomed på den her måde. Kommunen aflaster jo en privat virksomhed for nogle store udgifter, siger han til Politiken.

Overborgmester står fast

Dog mener overborgmester i København, Frank Jensen, at den planlagte middag er i trit med gældende regler, og at det er god forretning at betale middagen:

- VM i ishockey er en af verdens største sportsbegivenheder målt på seertal. Der vil derfor være en stor international bevågenhed på Danmark som værtsland. Kongressen er det mest betydningsfulde møde inden for ishockey-sporten, hvor der bl.a. træffes beslutninger om fremtidige værtsbyer for VM-slutrunder, og arrangementet giver os mulighed for at præsentere København og Danmark som et professionelt, innovativt og attraktivt værtsland, skriver han i en mail til Politiken.