Organisation: Ny metrolinje kan afhjælpe overturisme

Når Cityringen bliver fast inventar blandt turisterne, giver det mulighed for at lette turistpresset fra steder som Nyhavn.

Søndag  åbnede den nye metrolinje Cityringen, som med sine underjordiske tunneller forbinder alle brokvarterer i København med centrum og Frederiksberg.

Det har krævet i alt 17 nye metrostationer på tværs af hovedstaden, og ifølge Wonderful Copenhagen kan det meget vel være løsningen på de massive udfordringer, som København oplever.

Storbyturismen er vokset markant, og Københavns perler som Nyhavn, Den lille Havfrue og Amalienborg tiltrækker gæster fra hele verden. Men det har også sin pris.

Senest har den store rejseguide Lonely Planet advaret rejsende mod at tage til København på grund af overturisme, mens både lokalpolitikere og turistorganisationer har advaret om samme problematik tidligere.

Ny metro kan løse problemet

Ifølge Wonderful Copenhagen er der dog håb forude med Cityringens åbning.

Tilgængelighed er nemlig et af de store parametre, som har stor betydning, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at vise turister andet end Indre By.

- Stort tillykke til hovedstaden, og til os alle sammen, med den nye Cityring, som kommer til at gøre byen og dens mange oplevelser tilgængelig på tværs af bydele på en helt ny måde. Både for os, der bor her, og for vores besøgende, der vil rundt og opleve hovedstadens forskelligartede byliv og udbud af attraktioner, siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Wonderful Copenhagens analyser viser nemlig, at 92 procent af turisterne i København mener, at god offentlig transport er både vigtigt og essentielt, hvis mere af byen skal vises frem.

Samtidig viser analyserne en sammenhæng mellem antallet af besøgt bydele og turisters tilfredshed.

- Vi arbejder på at skabe en bæredygtig turismeudvikling i hovedstaden, derfor også på at få de besøgende i København til at bevæge sig mere rundt mellem de forskellige bydele, med miljøvenlige transportformer.

- Og her åbner Cityringen helt nye muligheder for at påvirke turisters bevægelsesmønster på tværs af byen og kommer derfor til at spiller en vigtig rolle i vores arbejde fremover, siger Mikkel Aarø-Hansen i en pressemeddelelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Tricktyveri tricktyve stjæle

"En blanding af dygtighed og held" - Betjent spottede mistænkt under sin løbetur

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere