Økonomisk farlige andelsboliger sælges på rekordtid

I øjeblikket kan stort set alt sælges på det københavnske andelsboligmarked - også de meget omtalte andelsboliger med de økonomisk farlige swaplån

Netop swapaftalerne har udhulet priserne på andelsboligerne, og det er åbenbart gået op for de mange lejlighedsjægere i hovedstaden, skriver Berlingske onsdag.

Som eksempel har Andelsforeningen Thyra Danebod på Frederiksberg på et par år fået solgt alle ledige lejligheder, oplyser formand Lasse Klubien.

- Vi kan mærke, at interessen er stigende. Vi havde 18-19 tomme lejligheder, da det var værst. Dem har vi solgt inden for halvandet til to år, og vi har ingen tomgangslejligheder nu, siger han til Berlingske.

Efter hans opfattelse er køberne helt bevidste om problemerne med en swapaftale i maskinrummet. En swap er kort fortalt en aftale med en bank om, at foreningen ganske vist optager et realkreditlån med variabel rente. Men med banken som mellemmand betaler foreningen alligevel en fast rente, der bare er lavere, end hvis foreningen havde optaget et realkreditlån med fast rente.

 Ifølge Jens Lunde, lektor i finansiering ved CBS, spekuleres der i andelsboliger som i alle andre boligformer.

 - Alle spekulerer på boligmarkedet, fordi det gælder om at få den bolig, som man tror, er billigst mulig i længden, og som har den bedst mulige kvalitet. Selvfølgelig er der nogle, der vil købe en andelsbolig i den hensigt, at den måske bliver til en »billig« privat lejebolig i stedet. Og så får de et permanent lejeforhold, indtil de ønsker at flytte af andre årsager, siger han.

     

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere