Nyt forslag: Hashdømte må ikke komme på Christianshavn

Regeringen foreslår nu et strengt zoneforbud over for hash- og narkodømte.

- Vi vil sikre, at politiet ikke er til grin i kampen mod den organiserede hashhandel, siger justitsminister Søren Pind til Berlingske.

Derfor vil han nu sende tidligere dømte i fængsel i syv dage, hvis de viser sig i bestemte områder, blandt andet omkring Christiania.

Helt konkret foreslår justistminsteren, at dømte skal holde sig op mod én kilometer væk fra det sted, hvor de er blevet taget med hash eller narko. Det vil sige, at personer der er anholdt ved eller på Christiania helt kan forbydes at komme på Christianshavn . Det skal give politiet bedre mulighed at sætte en kæp i hjulet på hashhandlen på Christiania. 

De seneste uger har politiet ryddet Pusherstreet gentagne gange og anholdt en række personer i forbindelse med hashandlen, der ifølge kilder på Christiania forsætter, så snart politiet forlader området. 

Zoneforbuddet skal både kunne gives til personer dømt for hash- og narkohandel, men også til hashvagter, der advarer, når politiet er i området, og såkaldte løbere, der transporterer penge og hash mellem sælgere og depoter. 

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De konservative støtter op om justitsministerens forslag. SF mener, at forslaget er for skarpt, og Liberal Alliance ønsker i stedet at legalisere hashhandlen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere