Nyt forslag: Hashdømte må ikke komme på Christianshavn

Regeringen foreslår nu et strengt zoneforbud over for hash- og narkodømte.

00:28

Sådan så det ud, da politiet anholdt 18 og rev 37 hashboder ned på Christiania den 17. juni.

- Vi vil sikre, at politiet ikke er til grin i kampen mod den organiserede hashhandel, siger justitsminister Søren Pind til Berlingske.

Derfor vil han nu sende tidligere dømte i fængsel i syv dage, hvis de viser sig i bestemte områder, blandt andet omkring Christiania.

Helt konkret foreslår justistminsteren, at dømte skal holde sig op mod én kilometer væk fra det sted, hvor de er blevet taget med hash eller narko. Det vil sige, at personer der er anholdt ved eller på Christiania helt kan forbydes at komme på Christianshavn . Det skal give politiet bedre mulighed at sætte en kæp i hjulet på hashhandlen på Christiania. 

De seneste uger har politiet ryddet Pusherstreet gentagne gange og anholdt en række personer i forbindelse med hashandlen, der ifølge kilder på Christiania forsætter, så snart politiet forlader området. 

Zoneforbuddet skal både kunne gives til personer dømt for hash- og narkohandel, men også til hashvagter, der advarer, når politiet er i området, og såkaldte løbere, der transporterer penge og hash mellem sælgere og depoter. 

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De konservative støtter op om justitsministerens forslag. SF mener, at forslaget er for skarpt, og Liberal Alliance ønsker i stedet at legalisere hashhandlen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik