Motorløb rundt om Bellahøj spærrer store indfaldsveje de kommende dage

Afviklingen af Copenhagen Historic Grand Prix denne weekend betyder spærrede veje i området omkring Bellahøj fra fredag til mandag.

De eneste bilister, der kommer til at køre problemfrit rundt i området omkring Bellahøj i det københavnske Nordvestkvarter de kommende dage, er dem, der kører om kap med hinanden i motorløbet Copenhagen Grand Prix.

Resten af trafikanterne i sfæren mellem Nordvest og Utterslev skal til gengæld indstille sig på en mild omgang trafikalt bøvl fra fredag og frem til tidligt mandag morgen.

quote Det kan fredag betyde op til 20 minutters forsinkelse i tidsrummet klokken 11-17 for trafikanter, der kører ind mod København via Hillerødmotorvejen.

Vejdirektoratet

I forbindelse med indtoget af hurtige, gamle biler, benzinkanistre og tusindevis af publikummer spærres flere veje for trafik under Copenhagen Historic Grand Prix, oplyser Vejdirektoratet.

Det gælder blandt andet Frederikssundsvejstunnelen, som forbinder motorvejstrafikanter fra Hareskovvej med Borups Allé, der er spærret i indadgående retning fra fredag klokken 11 og frem til den mandag klokken 05 om morgenen.

- Det kan fredag betyde op til 20 minutters forsinkelse i tidsrummet klokken 11-17 for trafikanter, der kører ind mod København via Hillerødmotorvejen, skriver Vejdirektoratet på Twitter.

Ruten til Copenhagen Historic Grand Prix.
Ruten til Copenhagen Historic Grand Prix.
Foto: TV 2 Lorry

Frederikssundsvejstunnelen er dog ikke den eneste vej, hvis farbarhed begrænses under motorløbet. Få det fulde overblik i faktaboksen herunder:

Disse veje afspærres og indsnævres

Har tidligere udløst nabofejde

Netop afspærringer og indsnævringer har sammen med støjgener og benzinlugt givet anledning til et noget anstrengt forhold mellem arrangørerne af Copenhagen Historic Grand Prix og de naboer, der omgives, indhegnes eller bor ud til racerbanen.

- Det er et helvede at bo her. Det er som at bo i en besættelseszone. Det er virkelig horribelt, man byder os beboere det, udtalte Svend Guttormsen til TV 2 Lorry sidste år, der som beboer i Bakkehusene er nabo til løbet og ifølge ham selv generes vældig meget i dagene op til, under og efter løbet.

I 2017 valgte en gruppe beboere fra Bakkehusene på egen hånd at foretage målinger af den forurening, de mener, løbet påfører deres hjem.

- Det er urimeligt at borgernes sundhed bliver sat på spil. Flyt da løbet hen et sted, hvor løbet kan larme og forurene, uden det har konsekvens for andre, sagde Svend Guttormsen.

Løbsledelsen er ked af, at naboerne føler sig generede. Ifølge dem tager de alle klager alvorligt og forsøger at imødekomme dem.

- Vi er her jo, fordi Københavns Kommune har givet os muligheden for at bruge dette idrætsanlæg, udtalte Jac Nelleman, promotor på Copenhagen Historic Grand Prix.

Se indslaget om det tumultariske forhold mellem naboer og motorløb, som vi lavede sidste sommer, i indslaget herunder:

I weekenden køres der igen Copenhagen Historic Grand Prix ved Bellahøj i Københavns Nordvestkvarter. Men naboerne i Bakkehusene, som bor klos op af løbet, glæder sig ikke - tværtimod.

Copenhagen Historic Grand Prix finder sted omkring Bellahøj i weekenden. Første biler giver den gas på rundstrækningen fra klokken 08.30 lørdag morgen, mens det sidste heat slutter søndag eftermiddag omkring klokken 17.30.