Moskébyggeri i København trues af 3F-blokade

Fagforeningen 3F truer med faglig blokade af moskebyggeriet på Vibevej i Københavns Nordvestkvarter.

01:42

1 af 2

Danmarks største shiamuslimske moské er ved at tage form på Vibevej i Københavns nordvestkvarter. Nu truer en faglig blokade med at forsinke tilblivelsen af moskéen.

Fagforeningen 3F er nemlig utilfreds med et polsk murerfirma, der i øjeblikket er ved at lægge marmorfliser i moskéen. Firmaets seks ansatte er ikke omfattet af danske løn- og arbejdsvilkår.

Ifølge 3F får de polske arbejdere kun 75 kroner i timen, og deres arbejdsuge er på op til 50 timer.

- Vi har inviteret den polske virksomhed til kaffemøde, hvor vi har drøftet overenskomsten, og virksomheden har afvist vores krav, siger faglig sekretær ved 3F Robert Olejnik til TV 2 Lorry.

Fagforeningen har derfor sendt en konfliktvarsel til firmaet. Hvis det polske firma ikke inden 13. august har lavet en dansk overenskomst med de ansatte, kan det ende med blokade og dermed en pause i byggeriet.

- Vi har en vifte af mulighed. Vi kan fx stoppe leverancer af materialer til pladsen, og vi kan også blokere pladsen fysisk, siger Robert Olejnik til TV 2 Lorry.

Moskéen på Vibevej har været under opbygning i tre år og er et af de mest omdiskuterede byggerier herhjemme i senere år.

Se interview med Robert Olejnik fra 3F i afspilleren ovenfor.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik