Metro: Ny Ellebjerg station bliver underjordisk

Den fremtidige metrostation ved Ny Ellebjerg bliver underjordisk og ikke, som hidtil planlagt, en station i terræn.

Københavns Kommune, staten og Frederiksberg Kommune, der er ejere af Metroselskabet, er nu blevet enige om, at den fremtidige metrostation ved Ny Ellebjerg skal bygges under jorden. 

Ved de hidtidige planer var det ellers meningen, at den skulle ligge over jorden. Det oplyser Københavns kommune i en pressemeddelelse.

Ny Ellebjerg er endestation for den fremtidige metrolinje til Sydhavnen, og hidtil har prisen på 615 millioner kroner været en forhindring for den underjordiske løsning. 

Sådan ser planen ud for Sydhavnslinjen i metrobyggeriet. Ny Ellebjerg Station bliver nu bygget under jorden, i stedet for de hidtidige planer om en station i terræn.
Sådan ser planen ud for Sydhavnslinjen i metrobyggeriet. Ny Ellebjerg Station bliver nu bygget under jorden, i stedet for de hidtidige planer om en station i terræn.
Foto: Metroselskabet

Men nu er der fundet en model, hvor både staten og Københavns kommune stiller grunde til rådighed, og hvor de to ejerkommuner skyder penge i projektet. 

- Vi har fundet en model, som gør Ny Ellebjerg station langt bedre for passagererne. Nu kommer stationen under jorden og det bliver lettere at komme frem til stationen og skifte til både S-tog og fjerntog – og der bliver mindre gene for beboerne i byggeperioden, siger den socialdemokratiske overborgmester i København, Frank Jensen, i meddelelsen.

Overborgmesteren forventer at aftalen vil sætte yderligere gang i byudviklingen omkring det nye knudepunkt. Blandt andet skal det afklares, om der skal bygges boliger og erhverv i forbindelse med stationen.

Fakta om Metroen

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

Nyt forslag: Kommuner skal selv kunne bestemme fartgrænser

20030123-172335-6-1920x1259we

Ingen kørsel om natten: Metroen tester nye tog

20200308-141521-A-1920x1280we

Trafikeret motorvej skal have maksimal hastighed på 90 kilometer i timen, mener myndighed

stoej_5.jpg

Ny rapport kan få afgørende betydning for støjplagede naboer til motorvej

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere