Metro: Nu er der hul igennem til Nordhavn

Forbindelsen mellem Metro City-ringen og Nordhavnslinjen er nået et stort skridt videre

Sådan så det ud, da boremaskinen var nået igennem til Øster Søgade, vor Nordhavnslinjen mødes med Cityringen

Den første af de to tunnelstrækninger fra Nordhavn og frem til Metro-cityringen i Københavns gigantiske metroprojekt er nu boret færdig. Det oplyser Metroselskabet.

Det er tunnelboremaskinen Alice, der har gnavet sig igennem fra Nordhavn og frem til det punkt, hvor Nordhavnslinjen møder Cityringen. Det er et relativt kort stykke, men det bliver afgørende for den kommende udvikling af hele det nye nordhavnskvarter.

Læs også Ny rapport: Metroens naboer kommer til at tjene kassen

-Med metrolinjen til Nordhavn bliver Københavns nye, bæredygtige bydel bundet sammen med resten af hovedstaden. Det betyder, at områdets 40.000 beboere og 40.000 medarbejdere nemt kan komme både ud og hjem og rundt i hele byen. Med tiden vil Nordhavnslinjen også blive forbundet til Sydhavnslinjen – og København får et moderne og sammenhængende metronet, der binder byen sammen på en helt ny måde, siger Københavns Overborgmester Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Her kan du se, hvor Nordhavnslinjen møder Cityringen

Omkring 11.000 passagerer forventes hver dag at stige på metrostationerne Nordhavn og Orientkaj, når den nye metrolinje åbner. Det giver beboerne hurtig adgang til resten af byen, og de vil for eksempel kunne komme i lufthavnen på cirka 20 minutter.

Nordhavnslinjen kommer - via Cityringen -. til at hænge sammen med Sydhavnslinjen, der efter planen åbner i 2023.

Kom med bag kulissen i metroprojektet i vores serie Bag Plankeværket her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik