Mere romantik, tak! Rådhusbryllupper er for kommunale

Venstrepolitiker i Københavns Borgerrepræsentation vil ændre kommunens vielsesritual. Det er for upersonligt, mener han.

Upersonligt og meget kommunalt.  Sådan beskriver Venstre-medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Jens-Kristian Lütken den tekst, par udsættes for, når de bliver viet på Københavns Rådhus.

”I har henvendt jer til Københavns Kommune for at indgå ægteskab ved borgerlig vielse, og jeres ønske om ægteskab skal nu bekræftes. Inden vielsen foretages, ønsker jeg at minde jer om betydningen og vigtigheden af det løfte, I nu skal give hinanden. Ægteskabet giver både rettigheder og forpligtelser, og det forudsætter et løfte om samliv i gensidig kærlighed, hjælpsomhed og tolerance i alle livets forhold. På denne baggrund ønsker jeg for jer at I i ægteskabet under alle omskiftelser må leve i et harmonisk og meningsfuldt fælleskab".

Sådan lyder ordene. Og de skal laves om, mener Jens-Kristian Lütken.

-Indledningen lyder som om man har søgt en byggetilladelse og fået et afslag. Det skulle gerne være en glædelig begivenhed, og det skal selve vielsesritualet afspejle med nogle velvalgte ord. Mange mennesker vælger i dag at blive borgerligt viet, og derfor er det på sin plads, at vi udarbejder en ny tekst til brug ved de mange vielser som foregår på Rådhuset eller andre steder i København, siger han.

I Stevns Kommune har man netop indført kommunale straksbryllupper - og selv om det er en borgerlig vielse, så kan man faktisk blive gift i en gammel kirke. Meget romantisk! Se indslaget om vielserne i Stevns her.

 

Mere romantik, tak! Venstrepolitikeren Jens-Kristian Lüten vil gøre rådhusbryllupperne mindre kommunale
Mere romantik, tak! Venstrepolitikeren Jens-Kristian Lüten vil gøre rådhusbryllupperne mindre kommunale
Foto: Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune

 

Han foreslår nu, at kommunen udskriver en konkurrence for unge forfattere og lyrikere, der altså skal komme op med noget mere romantisk - noget mindre kommunalt.

-En sådan konkurrence vil give mulighed for at en ung forfatter eller lyrikers ord vil få stor betydning for mange mennesker. Det er en kæmpe chance, og derfor er der forhåbentligt mange som vil komme med et bud på et nyt vielsesritual, lyder det fra politikeren.