Mand i livsfare efter skud i Valby

En 29-årig mand var søndag aften i livsfare efter han blev ramt af to skud. Det oplyser Københavns Politi.

- Vi får en anmeldelse klokken 23.22 om, at man har set en såret person blive læsset ind i en bil på Valhøjvej i Valby, og ti minutter senere får vi en melding fra Frederiksberg Hospital om, at de har modtaget en mand med skudlæsioner, siger vagtchef Kristian Aaskov til Ritzau.

Offeret er ramt i underkroppen af to af projektilerne. Det ene skud har ramt manden i benet, det andet ramte hoften. Hans tilstand er stabil tidligt mandag morgen.

Siden anmeldelsen har politiet arbejdet på at få stykket hændelsesforløbet sammen.

- Offeret er formentlig kommet kørende i området ved Ålholmvej og Roskildevej sammen med en ven, da en bil - nok en sort Mercedes - er kørt op på siden af dem og afgiver skud mod forurettedes bil, siger central efterforskningsleder Sajjad Haider til Ritzau.

- Han kører fra stedet og er efterfølgende formentlig blevet hjulpet over i en bil, der kører ham på hospitalet. Vi har fundet hans bil efterladt på Valhøjvej, siger Sajjad Haider.

En sort Mercedes, der menes at have forbindelse til skyderiet i Valby, er kort før klokken 05.00 fundet på indre Nørrebro.

- Vi skal undersøge bilen nærmere. Den er blevet fundet, efter at vidner har ringet til politiet og fortalt, at den holdt mærkeligt i forhold til de andre biler. Som om at den var blevet smidt. Det tyder på, at det er bilen fra skyderiet, siger Sajjad Haider.

Der er endnu ingen mistænkte i sagen, men efterforskningslederen oplyser, at politiet har "mange gode spor" at gå efter i sagen, efter at hundepatruljer og betjente har undersøgt området omkring Ålholmvej og Roskildevej samt Valhøjvej.

- Vi har afhørt en masse vidner og fundet gode spor. Vennen til forurettede bekræfter hændelsesforløbet, men vi kender endnu ikke motivet. Forurettede siger, at han ikke kender motivet til skyderiet, siger Sajjad Haider.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

politi blå blink

30-årig mand i kritisk tilstand efter knivstik - 18-årig anholdt

politi 112 politibil

Skud fra skydebane fik politiet til at rykke ud til Amager

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere