Lystfiskerfest: Fang din nytårstorsk i Københavns Havn

Lystfiskerne er heldige i slutningen af 2016. Den 29. december kan man nemlig hive fiskestangen frem og fiske i Københavns Havn, hvor det normalt er forbudt.

Foto: Steffen Ortmann / Scanpix

Træk en gammel sweater på, og lad bare skægget stå... 

Den 29. december kan du starte på en frisk i Københavns Havn. Du kan tage med ud og fisk', som det lyder i 60'er sangen fra Gitte Hænning. 

Københavns havn er ren - i mange år har vandet været så rent at man kan bade i det. Og hvis der er noget der kendetegner rent vand, så er det at der lever fisk. 

Alexander Lindholmer Nepper på eventet på Facebook

Kort før nytår afholdes der nemlig lystfiskerfolkefest i havnen mellem Cirkelbroen og Knipplesbro i København, hvor fiskerne kæmper om at fange den største torsk.

"Københavns havn er ren - i mange år har vandet været så rent at man kan bade i det. Og hvis der er noget der kendetegner rent vand, så er det at der lever fisk. Og Københavns havn er fyldt med dem", står der på eventet på Facebook. 

Det er normalt ikke tilladt, at fiske i denne del af havnen, men torsdag d. 29. december har By og Havn givet dispensation, så alle med fisketegn kan prøve lykken i havnevandet. Lige nu er over 300 interesserede i at dukke op, mens 114 kommer. 

Læs også Rent vand og fisk lokker sæl til Københavns Havn

Vind for den første krabat

Er du så heldig at fange havnens største torsk, så kan du vinde et helt nyt fiskehjul, som Jans Lystfiskershop i Nordre Frihavnsgade. 

Arrangementet er stablet på benene af lystfiskeren, Alexander Lindholmer Nepper, der på Instagram deler sine fiskeoplevelser under navnet Storbyfiskeren. Se et af hans billeder nederst i artiklen. 

Her  kan du se, hvor i Københavns havn, man må fiske.

Praktiske informationer

Arrangementet starter klokken 10.00 ved Kvæsthusbroen.
Det slutter samme sted klokken 16.00, hvor du kan få vejet dagens fangst.

Der må fiskes fra Cirkelbroen til Knippelsbro, i hele Havnegade og fra Kvæsthusbroen lige ved Skuespilhuset. 

Der må ikke renses fisk på havnen.
Man skal hav et fisketegn for at deltage.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik