Lystfiskerfest: Fang din nytårstorsk i Københavns Havn

Lystfiskerne er heldige i slutningen af 2016. Den 29. december kan man nemlig hive fiskestangen frem og fiske i Københavns Havn, hvor det normalt er forbudt.

Træk en gammel sweater på, og lad bare skægget stå... 

Den 29. december kan du starte på en frisk i Københavns Havn. Du kan tage med ud og fisk', som det lyder i 60'er sangen fra Gitte Hænning. 

quote Københavns havn er ren - i mange år har vandet været så rent at man kan bade i det. Og hvis der er noget der kendetegner rent vand, så er det at der lever fisk. 

Alexander Lindholmer Nepper på eventet på Facebook

Kort før nytår afholdes der nemlig lystfiskerfolkefest i havnen mellem Cirkelbroen og Knipplesbro i København, hvor fiskerne kæmper om at fange den største torsk.

"Københavns havn er ren - i mange år har vandet været så rent at man kan bade i det. Og hvis der er noget der kendetegner rent vand, så er det at der lever fisk. Og Københavns havn er fyldt med dem", står der på eventet på Facebook. 

Det er normalt ikke tilladt, at fiske i denne del af havnen, men torsdag d. 29. december har By og Havn givet dispensation, så alle med fisketegn kan prøve lykken i havnevandet. Lige nu er over 300 interesserede i at dukke op, mens 114 kommer. 

Vind for den første krabat

Er du så heldig at fange havnens største torsk, så kan du vinde et helt nyt fiskehjul, som Jans Lystfiskershop i Nordre Frihavnsgade. 

Arrangementet er stablet på benene af lystfiskeren, Alexander Lindholmer Nepper, der på Instagram deler sine fiskeoplevelser under navnet Storbyfiskeren. Se et af hans billeder nederst i artiklen. 

Her  kan du se, hvor i Københavns havn, man må fiske.

Praktiske informationer

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere